Ruben så to hunder som peste i glovarm bil: - Jeg tok ei T-skjorte rundt armen og knuste ruta

- Det var så sinnssykt varmt.

REDDET HUND:  Ruben Alan Michael Doornebal (innfelt) følte ikke at han hadde noe annet valg da han fant to hunder innestengt i bil i varmen. Foto (innfelt): Privat. Hovedfoto: skjermdump fra Google Maps
REDDET HUND: Ruben Alan Michael Doornebal (innfelt) følte ikke at han hadde noe annet valg da han fant to hunder innestengt i bil i varmen. Foto (innfelt): Privat. Hovedfoto: skjermdump fra Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tromsøværingen Ruben Alan Michael Doornebal følte til slutt at han ikke hadde noe valg da han ved en tilfeldighet så to hunder i en innelåst bil i går, på en parkeringsplass ved dyrehagen Polar Park i Bardu.

- Hundene beveget seg ikke da jeg kikket inn gjennom ruta. De slet med å puste, og begge hundene var tydelig sløve. Det hjalp ikke særlig at det var rundt 30 varmegrader i går, og bare én rute var sveivet ned noen få centimeter, sier Doornebal til Dagbladet.

Knuste ruta Doornebal sjekket registreringsnummeret på bilen, og forsøkte å ringe eieren gjentatte ganger. I tillegg hørte han med Polar Park om de har et callingsystem for å ringe eieren - noe de ikke har.

Etter ti minutter uten hell med å få tak i eieren, gikk Doornebal til aksjon, skriver Nordlys, som først omtalte saken.

- Jeg vurderte å ringe politiet, men fordi det er 20-25 minutter til nærmeste politistasjon, følte jeg at jeg ikke hadde noe valg etter hvert som tida gikk. Jeg tok ei T-skjorte rundt armen og knuste ruta. Det var så sinnssykt varmt, og hundene så ikke bra ut, sier tromsøværingen.

- Deretter ga jeg hundene litt vann, og etter hvert kviknet de til, sier han.

Politiet: - Ring oss Operasjonsleder Troms politidistrikt forteller at på generell basis bør man alltid ringe politiet først om man finner dyr i bilen etterlatt på denne måten som det er beskrevet av Doornebal.

- Jeg kjenner ikke alle detaljene i denne situasjonen, men fra hva jeg kan forstå ut av situasjonen, virker det som han har gjort rett, og benyttet seg av nødverge. Men generelt sett anbefaler vi alltid at man ringer politiet først, så må vi ta en avgjørelse fra situasjon til situasjon hva som er akutelt å gjøre, sier operasjonsleder Eirik Kileng, til Dagbladet.

Operasjonsleder kunne på nåværende tidspunkt ikke si noe om hva som blir konsekvensene for hundeeieren i denne saken.

- Send hunden på sjekk Veterinær Sanna Johansson ved Storo dyreklinikk forteller at om man finner et dyr i denne situasjon, er det viktig at den får raskt tilgang til vann og avkjøling, deretter bør hunden sendes inn til sjekk hos veterinær.

- Det bør den absolutt. Hunden kan være dehydrert, og man vet ikke helt hvilke konsekvenser dette kan ha hatt for helsestanden, sier Johansson til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer