Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rubio med flere knallharde angrep på Trump i natt: - Vil du bruke polske arbeidere til å bygge muren din mot Mexico?

Rubio og Trump gjorde de andre til statister.

I DEBATT: Nattas debatt handlet først og fremst om Marco Rubio og Donald Trump. Foto: AP / David J. Phillip / NTB scanpix
I DEBATT: Nattas debatt handlet først og fremst om Marco Rubio og Donald Trump. Foto: AP / David J. Phillip / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOUSTON (Dagbladet): Marco Rubio og Donald Trump var hovedpersonene fra nattas CNN-sendte presidentdebatt i Houston i Texas.

Rubio angrep Trump tidlig, men forretningsmannen kontret lynkjapt:

- Du ansatte ulovlige innvandrere til å bygge Trump-tårnet, sa Rubio.

- Jeg er den eneste her som har ansatt noen, svarte Trump.

Ed Henry, Fox News' Hvite hus-sjefskorrespondent, kommenterte det slik:

- Rubio gikk i en felle.

Ted Cruz forsøkte også i denne ordvekslingen å yppe seg mot Trump, men fikk raskt svar: 

- Du klarer ikke å gå overens med noen. Det er ingen andre senatorer som har gått ut med støtte til deg. Du burde skamme deg, sa Trump rettet mot Texas-senatoren.

- Grense som sveitserost Innvandring og grensesikkerhet dominerte starten av debatten.

- Se på grensene vår. De er som sveitserost. Alle slipper inn, sa Trump i sin innledning.

- Vi har 11 millioner som ikke har lovlig opphold. De skal ut av landet. De beste av dem kan få komme tilbake, men det må skje etter en prosess, la han til.

Senere i debatten om innvandring, gikk Texas-senator Ted Cruz til angrep på Trump. Cruz responderte:

- Da jeg ledet kampen mot ulovlig innvandring, sparket Trump Dennis Rodman på reality-TV.

- Muren ble nettopp ti fot høyere CNNs debattmoderator Wolf Blitzer spurte Trump om hva han mente om Mexicos tidligere president Vicente Fox tidligere på dagen hadde sagt at de ikke ville «betale for den helvetes muren», slik Trump har sagt han skal få til.

- Jeg skal bygge muren. Og den ble nettopp ti fot høyere. Mexico skal betale muren. Det er bare en liten del av det de skylder oss, sa Trump.

Da Rubio fikk ordet like etterpå, var han klar med et nytt verbalt slag i Trumps retning:

- Hvis han bygger en mur, så vil han bruke ulovlige innvandrere til å gjøre det. Dere kan google det. Donald Trump, polske arbeidere. 

Trump til Rubio: - Bare ti stille Rubio spurte også om hvorfor Trump-klærne han selger er laget i Mexico og Rubio.

- Du kan ingenting om business, svarte Trump som også kalte Rubio en løgner og sa:
- Ti stille. Bare ti stille.

Rubio kalte også Donald Trump-universitetet, som har blitt saksøkt av tidligere elever, en «falsk skole».

Rubio har tidligere blitt kritisert for å gjenta sitt innøvde budskap i presidentdebattene, og har blitt kalt en robot. Trump forsøkte å tirre ham med det.

- Jeg så deg gjenta deg selv fem ganger i forrige uke.

- Jeg så deg gjenta deg selv fem ganger for fem minutter siden, svarte Rubio, som var mange hakk mer offensiv enn i tidligere debatter.

Trump vil ikke la folk dø på gata Trump var, som enkelte hadde forventet på forhånd, tidvis mer moderat enn sine debattmotstandere.

Tidligere hjernekirurg Ben Carson, som på et tidspunkt var den som var nærmest Donald Trump på meningsmålingene, sa ikke stort i debatten, utover en fruktsalat-metafor som ikke var helt enkel å forstå. Men han sa også at helsehjelp ikke er en universell rettighet. Donald Trump var noe rausere:

- Vi kan ikke la folk dø på gata, sa han, noe både Rubio og Cruz valgte å kritisere. Rubio kritiserte også Trump for å i realiteten ikke ha noen helsepolitikk.

Trump gjentok også sitt tidligere standpunkt om at han ikke ønsker å ta standpunkt i Israel-Palestina-konflikten, men at han ønsker å være en nøytral part som kan bidra til fred.

- Palestina er ingen stat, sa Rubio.

- Det er ikke mulig å få til en fredsavtale mellom Israel og Palestina, sa Cruz.

Trump fikk også kritikk for sin tidligere støtte til Hillary Clinton.

Trump-angrep Debatten i Houston var den første etter Trumps suverene seier i Nevada, og den siste før neste ukes supertirsdag, da til sammen 595 delegater står på spill for republikanerne i elleve delstater. 1237 delegater trengs for å vinne nominasjonen.

Trump har medvind på så godt som alle målinger, og de fleste eksperter mener han er i ferd med å avgjøre hele den republikanske presidentvalgkampen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media