Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rubio og Cruz legger skatte-press på Trump

Donald Trump sier han tjente nesten 3 milliarder i 2014, men nekter å offentliggjøre selvangivelsen.

- TJENTE 3 MILLIARDER: Donald Trump har tidligere oppgitt at han tjente nesten 3 milliarder i 2014, men han nekter å oppgi selvangivelsen sin slik at man kan kontrollere hvor mye han har betalt i skatt. Foto: Karen Pulfer Focht / Reuters / NTB Scanpix
- TJENTE 3 MILLIARDER: Donald Trump har tidligere oppgitt at han tjente nesten 3 milliarder i 2014, men han nekter å oppgi selvangivelsen sin slik at man kan kontrollere hvor mye han har betalt i skatt. Foto: Karen Pulfer Focht / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag offentliggjorde de republikanske presidentkandidatene Marco Rubio og Ted Cruz hva de har betalt i skatt de siste årene. Dermed øker presset for at Donald Trump skal gjøre det samme.

Marco Rubio og kona, Jeanette, betalte til sammen 4,5 millioner kroner i skatt i perioden 2010-2014. De hadde en inntekt på 19,9 millioner kroner i samme periode, ifølge Rubios valgkamporganisasjon.

Noen timer etter at tallene ble offentliggjort, gjorde Ted Cruz det samme. Han og kona Heidi hadde en inntekt på 10,4 millioner kroner og betalte 3,4 millioner kroner i skatt i perioden.

Både Cruz og Rubio oppfordrer nå Donald Trump om å legge sine skattetall på bordet.

Trump, som leder klart på meningsmålingene blant de republikanske presidentkandidatene, har tidligere oppgitt at han tjente nesten 3 milliarder kroner i 2014.

Den siste tiden har han fått kritikk for å ikke ha offentliggjort selvangivelsen sin, noe han selv begrunner med at han har blitt plukket ut til tilfeldig kontroll av skattemyndighetene de siste tolv årene.

- Ingen advokat vil godta at man offentliggjør selvangivelsen mens man blir gransket, sa Trump til Fox News lørdag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)