Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ruby hjertetyven» og 22 andre tiltalt i Berlusconi-sak

Den tidligere statsministeren ble frikjent for sex med mindreårige under «bunga-bunga-fester».

I TRØBBEL: Tidligere statsminiter Silvio Berlusconi var tiltalt for maktmisbruk og sex med mindreårige, men Karima El Mahroug, også kalt «Ruby hjertetyven», vitnet til fordel for ham. Foto: Filippo Monteforte, Giuseppe Aresu / AFP / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Tidligere statsminiter Silvio Berlusconi var tiltalt for maktmisbruk og sex med mindreårige, men Karima El Mahroug, også kalt «Ruby hjertetyven», vitnet til fordel for ham. Foto: Filippo Monteforte, Giuseppe Aresu / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Ruby» er sammen med 22 andre tiltalt for å ha løyet under ed for å beskytte Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi.

Nattklubbdanseren Karima El Mahroug, kjent som «Ruby hjertetyven», var midtpunktet i saken om Berlusconis såkalte bunga-bunga-fester.

Påtalemyndigheten mener Berlusconi betalte unge kvinner som deltok på festene med penger, dyre smykker og eiendommer for å komme med vitneforklaringer som ville hjelpe den tidligere statsministeren unngå domfellelse.

El Mahroug er nå tiltalt for å ha kommet med falske påstander da hun møtte i retten da saken mot Berlusconi var oppe. Saken mot mediemogulen endte i 2015 med at Berlusconi ble frifunnet for anklagene om maktmisbruk og kjøp av sex fra en mindreårig.

Saken mot El Mahroug og de andre tiltalte starter i Milano 11. januar.

En avgjørelse om hvorvidt Berlusconi selv vil bli stilt for retten i den nye saken, er utsatt til 15. desember. 80-åringen var av helsemessige årsaker ikke til stede på et forberedende rettsmøte tidligere i oktober.

En senator i Berlusconis Forza Italia-parti, Mariarosaria Rossi, er også tiltalt i saken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!