Rudolf Albin (72) ga forsikrings-bransjen smell på 500 mill.

Nå trosser Vital høyesterettsdommen som sikret uføre forsikringspengene.

KNUSTE FORSIKRINGSGIGANTEN: Høyesterett slo i 2008 fast at Gjensidige Forsikring pent må betale Rudolf Albin Olaussen  penger de har holdt tilbake siden 2002. Dommen vil få enorme konsekvenser for mange forsikringsselskaper. 
Foto: Advokatfirmaet Per A. Amundsen
KNUSTE FORSIKRINGSGIGANTEN: Høyesterett slo i 2008 fast at Gjensidige Forsikring pent må betale Rudolf Albin Olaussen penger de har holdt tilbake siden 2002. Dommen vil få enorme konsekvenser for mange forsikringsselskaper. Foto: Advokatfirmaet Per A. Amundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I mai 2008 slo Høyesterett fast at forsikringsselskapene ikke informerer godt nok om klausulen de bruker for å nekte norske uførepensjonister utbetaling.

Dommen ga en kjemperegning på rundt en halv milliard kroner - penger som ikke har kommet de uføre til gode.

Nå trosser Vital forsikring dommen fra rikets høyeste dommere.

- Fortsetter å gi avslag - Jeg har to saker hvor Vital påberoper seg at Forsikringsavtaleloven ikke gjelder fordi klientene mine har kommunale tjenestepensjonordninger. Dette handler om offentlig ansatte som er blitt uføre og som virkelig trenger denne pensjonen som Høyesterett har sagt de har krav på, sier advokat Jane Ytreøy Grøndalen i advokatfirmaet Norman & co.

Trygderetten har i flere kjennelser slått fast at høyesterettsdommen også gjelder for uføre på kommunale tjenestepensjons-ordninger, uten at Vital har bøyd av.

- Selskapet fortsetter å gi avslag i enkeltsaker og tar fighten hvis avslaget blir anket. Det er lite trolig at alle velger å anke. De som ikke gjør det, taper penger, sier Grøndalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer