Rudy får ikke fred fra kona

Her blir presidentkandidat Giuliani avbrutt av mobiltelefonen for 40. gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den republikanske kandidaten til neste års presidentvalg overrasket alle da han i forrige måned tok mobiltelefonen midt under talen til National Rifle Association (NRA).


«Hallo, kjære, jeg snakker til medlemmene av NRA akkurat nå. Vil du si hallo? Jeg elsker deg og jeg ringer deg så snart jeg er ferdig, ok? Ha en trygg tur. Ha det. Jeg elsker deg,»
sier Rudy Giuliani (63) i mobilen fra talerstolen foran vel 500 våpeneiere.

Filmklippet har rullet på amerikanske satireprogrammer siden talen 21. september.

Det er ikke første gang kona Judith Giuliani (52) ringer New York-borgermesteren som nå kjemper om å bli det republikanske partiets presidentkandidat til neste år.

Ifølge folk som kjenner hans kampanje fra innsiden, er han avbrutt av telefoner fra kona mer enn 40 ganger under taler, konferanser og presentasjoner han har gitt større bidragsytere, skriver Wall Street Journal på lederplass.

- Om det er et stunt, kommer det ikke fra ham. Det er et tilbakevendende problem han nekter å lytte til råd om, sier en kampanjemedarbeider til avisen.

Tok telefonen og forsvant

Også under et møte med partidonatorer i Oklahoma City, ble Giuliani avbrutt av mobiltelefonen ti minutter etter møtet med de største donatorene som hadde gitt 2300 dollar til kampanjen. Han forlot rommet for å svare telefonen, og kom aldri tilbake.

Rudy får ikke fred fra kona

- Folk så det som respektløst og uhøflig, sier Pat McGuigan som var med på å arrangere møtet.

En time senere hadde Giuliani møte med 150 andre donatorer som hadde gitt 500 dollar hver til kampanjen. Igjen ringte mobilen. Denne gangen svarte presidentkandidaten fra talerstolen og inviterte kona til å si hallo til tilhørerne.

- Jeg har vært gift tre ganger. Jeg har ikke råd til å miste enda en, sa Giuliani til anstrengte tilhengere etter en annen telefonsamtale under et møte i New York.

På lydløs

Men velgerne mener han burde sette telefonen på lydløs. En fersk meningsmåling fra Fox News viser at bare 9 prosent av amerikanske velgere synes en kandidat kan avbryte en tale for å ta telefonen når kona ringer.

Ifølge Giulianis kampanjestab har Judith Nathan skapt problemer for kandidat Giulliani også på andre områder. Medarbeidere er sparket, rådgivere utestengt fra møter og tidsskjemaet er endret etter hennes innfall.

- Å dempe Judith er på topp på lista over ting å gjøre for mange mennesker i kampanjen, sier en person i kampanjen til Wall Street Journal.

- Den største bekymringen er at om dette ikke korrigeres vil det åpne for spørsmål om hans dømmekraft nærmere valgdagen - enten før de tidlige primærvalgene eller før valget. Dette er en tikkende bombe, sier en annen.

HALLO? Den tidligere New York-ordføreren er avbrutt av telefoner fra kona 40 ganger under valgkamptaler. Foto: SCANPIX/AFP
HALLO? Den tidligere New York-ordføreren er avbrutt av telefoner fra kona 40 ganger under valgkamptaler. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

11. september

I et intervju med Christian Broadcasting Network sier Giuliani at det er 11. september som er skyld i hans hyppige telefonsamtaler med kona.

- For å være ærlig, etter 11. september er det ofte sånn når vi går på et fly, at vi snakker med hverandre og bare forteller at vi elsker hverandre, sier Giuliani til CBN.

Republikaneren som ble verdenskjent som New Yorks ordfører under terrorangrepet kjører hardt på terror i sin kampanje. Valgkommentatorer kritiserer ham imidlertid for å være for fokusert på 11. september. Det skjedde sist i forrige uke, etter at det ble kjent at de ba om kampanjebidrag på 9,11 fra sine tilhengere.

KONE NR. 3: Giuliani har fått problemer med konservative velgere på grunn av hans to skilsmisser. Her presidentkandidaten med sin elskede Judith på Mayflower Hotel i mars i år.