Rudy Giuliani smittet med corona

President Donald Trump slapp nyheten om sin egen advokat.

SVETTEN RENNER: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet så mye på pressekonferansen at det rant over på sosiale medier. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, er bekreftet smittet med corona. Det skriver presidenten selv på Twitter.

«Den beste borgermesteren i New Yorks historie, som har jobbet hardt for å avsløre tidenes mest korrupte valg, har testet positivt for Kinaviruset. God bedring, Rudy, vi vil jobbe videre!!!», skriver Trump.

Det er foreløpig ikke kjent når Giuliani testet positivt. Ei heller om det er snakk om et alvorlig tilfelle av covid-19.

76 år gamle Giuliani var borgermester i New York City i to perioder fra 1994 til 2001. De siste årene har han jobbet som Trumps personlige advokat.

IKKE OVER: Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, sier i et intervju på Fox News at valget ikke er avgjort. Video: Fox News via AP Vis mer

Advokaten er en av dem som har stått ved presidentens side de siste ukene, og tviholdt på at det var valgfusk da Joe Biden vant valget. Den siste måneden har han ledet Trumps rettslige forsøk på å få endret valgresultatet etter presidentvalget 3. november. Trump mener valget var preget av juks, og han mener at han er den rettmessige vinneren av valget.

I forbindelse med det rettslige arbeidet har Giuliani reist gjennom mange delstater den siste tiden og deltatt på en rekke arrangementer – mange av dem uten å være iført munnbind.

Drøyt to uker har gått siden det ble kjent at Giulianis sønn, Andrew Giuliani, som er en rådgiver i Det hvite hus, hadde testet positivt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer