Rudy Giuliani stuper på meningsmåling

Tidligere borgermester i New York, Rudy Giuliani, faller 13 prosentpoeng siden november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere borgermester i New York, Rudy Giuliani, faller 13 prosentpoeng siden november og ligger nå likt med Mitt Romney, ifølge en ny meningsmåling.

Målingen til NBC og Wall Street Journal viser at Giuliani og Romney nå begge har en oppslutning på 20 prosent blant republikanske velgere.

Tidligere guvernør i Arkansas, Mike Huckabee, ligger på tredje plass med 17 prosent, senator John McCain har 14 prosent og tidligere Tennessee-senator Fred Thompson støttes av 11 prosent.

Giuliani har lenge ligget i tet blant dem som søker å bli republikanernes presidentkandidat neste år. I november hadde han en oppslutning på 33 prosent.

Men i de siste ukene er han gått nærmere etter i sømmene av mediene, ikke minst fordi han ofte er ganske omtrentlig i sine påstander.

I tillegg har han vært mindre i overskriftene enn andre kandidater fordi han ikke har brydd seg mye om å drive valgkamp i de små delstatene Iowa og New Hampshire der nominasjonsprosessen begynner, og heller satser på de større statene som kommer senere.

Ifølge målingen er det nå 37 prosent som ser på ham i et positivt lys, men samme andel har et negativt syn på ham. I mars var 58 prosent positive og 14 prosent negative.

(NTB)

Foto: AP Photo/Dan Gill
Foto: AP Photo/Dan Gill Vis mer