Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rugg (2,5) fikk nærkontakt med skogens konger

- Det var veldig tøft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På jakt med kamera festet til både børsa og hunden Rugg (2,5) fikk Kenneth Kleven Hvattum (20) fra Fåvang i Oppland en helt unik jaktopplevelse på Vinstra 27. september i år.

Hvattum hadde gjennom hele sommeren lagt merke til en elgkalv som haltet, og var derfor på utkikk spesielt etter denne da de la ut på tur.

- Vi hadde sett den kvelden før også. Vanligvis skyter vi ikke årskalver, men når den halter sånn er det bedre at vi tar den. Det hadde gått med skaden hele sommeren, sier han.

Tett på Bare fire minutter etter at Hvattum slapp Rugg løs hadde han fått ferten av elgkua med de to kalvene. Før Hvattum fikk tenkt seg om kom de tre elgene byksende mot ham.

Han gjorde seg rakst klar, og den haltende kalven ble skutt på tre meters hold.

- Jeg fikk ikke tid til å tenke så mye egentlig - alt gikk så fort. Det er ikke så ofte at man kommer elgen så nær, så det var veldig tøft, sier Hvattum.

Selv om han har vært med på jakt siden han var liten, og har jaktet selv i fire år, har han sjelden kommet så nærme en elgku med kalver.

- Elgkua brølte litt, men hun hadde jo en kalv til, så hun valgte å følge etter den, sier han.

- Stas å komme så nærme Hvattum forteller at han begynte å feste kamera på børsa under elgjakta i fjor for å kunne se på filmene senere. Da han vant et actionkamera i en fotokonkurranse fikk han ideen å feste det til Rugg.

- Rugg synes jo dette er kjempeartig, han er skapt for jakt. Denne episoden var ekstra stas fordi vi kom så nærme, og det skjedde så fort, sier han.

- Hadde elgkua bare hatt en kalv hadde hun nok blitt sintere, og da hadde jeg kanskje vært mer redd selv, sier han.

Jaktlaget har nå fylt opp kvoten og jakta er avsluttet for i år. Hvattum forteller at han har skutt fire av de ni elgene jaktlaget har felt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media