Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rugova er i Italia

Den kosovoalbanske lederen Ibrahim Rugova er i Roma. Kunngjøringen var overraskende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den italienske statsministerens kontor som kom med kunngjøringen i dag. Rugova har ifølge venner og nære medarbeidere sittet i husarrest i sitt hjem i Kosovos hovedstad Pristina siden NATOs luftkrig startet 24. mars. Han er flere ganger blitt hentet til Beograd, der han er blitt vist fram på serbisk TV sammen med serbiske ledere.

Ved en anledning hevdet serbiske medier at Rugova hadde krevd stans i bombingen, men dette lot seg ikke bekrefte fra kilden selv. Rugova har ønsket å forlate Kosovo, men jugoslaviske myndigheter har ikke villet slippe ham fri.

- Myndighetene i Beograd etterkom Rugovas ønske om å få reise til Italia, het det i kunngjøringen fra den italienske regjeringen.

Rugova og hans familie er i Roma som den italienske regjeringens gjester. USA, NATO og EU var blitt informert om saken, opplyste regjeringen i Roma.

Ifølge italienske medier er Rugova i Roma for å søke italiensk meklingsbistand for å få i stand en fredsløsning for Kosovo.

(NTB-Reuters)