Ruinert av Nav og advokatregninger

Da Monica vant mot Nav i retten, doblet stjerneadvokaten salærene for jobben. Så fattet Nav et vedtak som gjorde at seieren i retten fikk null effekt.

VANT, MEN TAPTE: Monica Foss vant sin sak for lagmannsretten om uføretrygd, men sitter igjen med null i gevinst og flere hundre tusen kroner brukt på sakskostnader. Nå har hun klaget sin advokat Olav Lægreid inn for Disiplinærutvalget for Oslo krets. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
VANT, MEN TAPTE: Monica Foss vant sin sak for lagmannsretten om uføretrygd, men sitter igjen med null i gevinst og flere hundre tusen kroner brukt på sakskostnader. Nå har hun klaget sin advokat Olav Lægreid inn for Disiplinærutvalget for Oslo krets. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RØDTANGEN, HOLMSBU (Dagbladet):

Det kan virke som en perfekt idyll: På en terrasse mellom frodige bartrær venter Monica Foss (47) med kaker og kaffe.

Som vanlig om somrene har hun og samboeren Tommy tatt turen fra Bømlo til familiehytta på Østlandet. Langt der nede glimter fjorden i sola.

Men nå er idyllen brutt. Inkassokravene renner inn. Pengene strekker ikke lenger til. En årelang strid med Nav ligger under, og en bitter feide om advokatsalærer med trygderettseksperten Olav Lægreid.

- Det brenner under beina på oss nå, sier 47-åringen.

Havnet på «trygdekontoret»

Hun har kvikke øyne og en kjapp replikk, men lesper når hun snakker. Talefeilen og overvekt gjorde at hun ble mobbet som barn.

Med mobbingen og en vanskelig oppvekst fulgte angst og psykiske lidelser, depresjoner, diabetes og høyt blodtrykk, og på 90-tallet flere mislykkede forsøk i arbeidslivet.

- Jeg har vært så lenge i Nav at det het trygdekontoret. Jeg har jo vært der siden jeg var 18, 19 år gammel, forteller Monica.

Da hun i 2015 ble uføretrygdet, ble det begynnelsen på en lang strid med Nav. Monica mente at Nav tok feil i at hun ikke oppfylte kravene for «ung ufør», som gir høyere uføretrygd enn de vanlige satsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer