Rullatorgjeng stoppet tyv

Innbruddstyven ble så redd at hun tisset på seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De eldre beboerne i Arbeidergata i Mjøndalen er tøffere enn man kanskje skulle tro. Torsdag i forrige fikk de en innbruddstyv til å tisse på seg av skrekk, skriver Eiker Avis og Drammens Tidende.

Aud (74) hadde akkurat pusset tennene da noen tok i dørklinken hennes. Da hun kikket ut gjennom kikkehullet, så hun at tyven gikk mot døra til naboen. Aud fortet seg å samle sammen det utstyret hun trengte - morgenkåpen, tøflene og rullatoren.

Kjørte på tyven med rullator

Men da hun kom ut, hadde tyven allerede kommet seg inn til naboen. Da mobiliserte Aud flere pensjonister.

- Jeg ga beskjed til en av de andre naboene at hun skulle ringe til politiet, og så sperret jeg og fire andre gangen, sier hun til avisa.

Da den kvinnelige innbruddstyven kom ut, hadde hun en plastpose med seg. De fire pensjonistene trengte henne opp i et hjørne.

- Jeg kjørte på henne med rullatoren, tok posen hun holdt i, la den på rullatoren og satte meg på den. Hun ble så redd at hun ble våt i buksen, ler 74-åringen.

Det var litt av et syn som møtte politistudent Solbjørg Haug da hun kom ned for å sjekke saken.

Holdt tyven med stokker og rullatorer

 - Seks, sju pensjonister stod utenfor dørene sine med stokker og rullatorer og passet på tyven. De virket svært blide og fornøyde med å ha fakket tyven, sier hun til Dagbladet.no.

Haug bekrefter at tyven var svært redd.

Hun skal ha vært av utelandsk opprinnelse, men bosatt i Oslo. Ifølge politiet mistenker pensjonistene at kvinnen skal ha vært innom også tidligere, og stjålet penger.

Aud selv synes tydeligvis ikke det er så spesielt at hun var med på å stanse tyven. Hun forteller til avisa at hun hater urettferdighet, og at det er en selvfølge at man gjør det man kan for å stanse så frekke mennesker.