Rullende fantomer

Lyst til å prøve nye måter å komme seg frem denne våren, men mangler erfaring? Det gjorde Dagbladets journalister også da vi testet rullesko, rulleskøyter, rullebrett og sparkesykkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Testen ble utført på Aker Brygge. Midt blant 20 ungdommer fra 10-15 år skulle Dagbladets amatørtestere prøve det meste som har hjul denne våren: Rullebrett, rulleskøyter, rullesko og sparkesykler. Ikke fritt for at proffene lo en hel del når vi sakte men sikkert beveget oss framover med samme eleganse som et par elefanter på stylter.

Vi prøvde det sikre først: Sparkesyklene. Nyhetsredaksjonen i Akersgata hadde vært testområde i noen dager, og vi begynte å komme litt over de første spede fraspark. Det tar ikke mer enn noen minutter før du begynner å bli flink til å svinge og bremse. Når du har lært det, går resten greit. Etter bare noen timers testing, torde Eugene å hoppe ned fem trapper, og han landet nesten riktig.

Sparkeykkel er faktisk et morsomt og til og med ganske behagelig fremkomstmiddel som egner seg for alle. Du blir en mellomting mellom syklist og fotgjenger: Det er langt raskere enn å gå, men ikke så raskt som å sykle. Du trenger ikke å være i god form for å bruke sparkesykkel til jobben.

Sykkelen har likevel noen ulemper når det gjelder daglig bruk: Du kan ikke ha vanlig veske, bærepose eller noe annet å drasse på. Hvis det regner, risikerer du å bli full av søle. Jenter, det er best å bruke lave sko. Og hjulene er så små at de lett setter seg fast i småhull i asfalten. Da kan du slå deg mer enn du tror når du ser hvor liten sykkelen er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer