Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ruller ikke inn tobakken

Einar Wold (38) har røykt rullings i 24 år. Røykekollega Robert Rørvik (32) har sverget til ekstra milde ferdigsigaretter i åtte år. - Undersøkelsen er overraskende, men får oss ikke til å endre våre røykevaner, beklager nikotinslavene fra Oslo overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har prøvd å slutte før. Alle vet jo at røyking er helsefarlig. Å gå over til ferdigsigaretter er heller ikke aktuelt. Da røyker jeg bare tre ganger så mye, sukker Wold, som rullet sin første Tiedemans Gul Mix nummer 3 allerede som 14-åring.

Kos ved bålet

- Jeg gikk mye i skogen på den tida, og da var det liksom mer kos å sitte ved bålet og rulle enn å røyke ferdigsigaretter.

- I dag er jeg ikke så ofte i skogen, men Tiedemans Gul Mix har jeg holdt fast ved, sier Wold, som innrømmer at han trodde at rulletobakk var mindre helseskadelig enn ferdigsigaretter:

- Undersøkelsen overrasker meg. Jeg antok at rein tobakk er bedre for helsa enn alle tilsettingsstoffene som blir putta i ferdigsigaretter.

Smaker best

Venn og røykekollega Robert Rørvik suger helst på Prince Extra Mild, liksom han har gjort jevnt og trutt de siste åtte åra. At milde sigaretter er omtrent like helsefarlig som vanlige sigaretter overrasker ikke 32-åringen:

- Da jeg var yngre trodde jeg at milde sigaretter var mer skånsomme for helsa. I dag er jeg mer opplyst. Mitt valg av sigaretter er helt ubevisst. Grunnen til at jeg røyker Prince Extra Mild er at de smaker meg best. Undersøkelsen påvirker heller ikke mine røykevaner.

- Men det er klart - det hadde vært veldig ok å slutte, innrømmer Rørvik overfor Dagbladet.