Ruller inn med tanks og soldater

Jerngrep om urobyen i Kina. - Men hvorfor tok det tre dager,spør han-kineser.

JERNGREP:  Flere tusen soldater med tanks og annet tungt utstyr rullet i løpet av onsdagen inn i den urolige byen Urumqi. Foto: KYODO NEWS/AP/SCANPIX.
JERNGREP: Flere tusen soldater med tanks og annet tungt utstyr rullet i løpet av onsdagen inn i den urolige byen Urumqi. Foto: KYODO NEWS/AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere tusen kinesiske soldater med tanks og annet tungt materiell rullet inn i den urolige byen Urumqi nordvest i Kina i løpet av onsdagen.Verken det offisielle statlige nyhetsbyrået Xinhua eller vestlige journalister som er på plass for å observere de alvorligste opptøyene i Kina på flere tiår melder i natt norsk tid om konfrontasjoner som har tatt nye liv i konfrontasjoner mellom han-kinesere og den tyrkisktalende, muslimske uigur-befolkningen.

-Situasjonen har roet seg ned selv om det fortsatt er sporadiske små sammenstøt, oppsummerer Xinhua på tampen av onsdagen lokal tid.

JerngrepTilkallingen av nye militære forsterkninger har foreløpig brakt kontroll i gatene. Foreløpig har de militære styrkene jerngrep om byen.

Samme inntrykket har reportere fra det franske nyhetsbyrået AFP.Reporterne så selv to episoder der et tjuetalls han-kinesere bevæpnet med stokker og slagvåpen jaget en enslig uigurer og en liten gruppe av urbefolkningen.Men de militære i tanks rykket fram i løpet av et minutts tid og avverget alvorlige situasjoner.AFPs reportere observerte en uigur som ble hentet med ambulanse, blodig og forslått, men tilsynelatende ikke livstruende skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer