Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ruller opp overgrepsnettverk i Tyskland

Tysk politi mener de er i ferd med å rulle opp et nettverk av personer, som skal ha vært involvert i grove overgrep mot barn samt videreformidling av video og bilder. Så langt er elleve personer pågrepet.

BESLAG: Politi utenfor et sted hvor politiet har gjort beslag i overgrepssaken. Foto: Ina FASSBENDER / AFP
BESLAG: Politi utenfor et sted hvor politiet har gjort beslag i overgrepssaken. Foto: Ina FASSBENDER / AFP Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Politiet i Münster i Tyskland mener de har brutt opp et «sofistikert» nettverk som har formidlet «ufattelige bilder» av overgrep mot barn på internett. Elleve personer er arrestert mistenkt for grove seksuelle overgrep mot minst tre gutter for deretter å selge bilder og video fra hendelsene mot profitt, skriver New York Times.

De arresterte skal være nære slektninger av tre gutter på fem, ti og tolv år.

Det mørke nettet

Etterforskere skal ha identifisert overgriperne gjennom videoer de fant på krypterte harddisker. Krypterte filer skal også ha blitt solgt over det såkalte mørke nettet, som blant annet brukes av kriminelle for å kommunisere uten å bli oppdaget.

- Den hovedmistenkte (27) jobber med informasjonsteknologi og har kryptert mer enn 500 terabytes med overgrepsmateriale. Harddiskene er svært profesjonelt kryptert, så vi har ennå ikke klart å få tilgang til alle, sier etterforskningsleder, Joachim Poll, på en pressekonferanse lørdag.

Den hovedmistenkte skal også ha hatt et spesialrom i kjelleren som var særlig avkjølt. Her skal han ha oppbevart sju servere med kryptert materiale, ifølge politiet.

Psykologisk hjelp

De mener også at mange av overgrepene er filmet i og rundt én eiendom eid av en nær slektning av hovedmistenkte. Vedkommende er også arrestert. Også på denne eiendommen skal det ha blitt funnet bilder av svært grove overgrep.

De involverte barna blir nå tatt hånd om av sosialarbeidere og får psykologisk hjelp, opplyser påtaleansvarlig Martin Botzenhardt på pressekonferansen, ifølge New York Times.

Opprullingen skjer samme uke som tysk føderalt politi kunngjorde at de etterforsker en 43-åring mistenkt for å ha drept Madeleine McCann. Hun var nesten fire år da hun forsvant fra et feriested i Portugal i 2007.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!