Rulleskiløper bøtelagt

Hun ble skjelt ut og dyttet i bakken. Nå har rulleskiløperen fått en bot på 8000 kroner. Lektoren mener mannen slipper for billig unna.

DYTTET I GRØFTA: - Mannen angrep meg, og dyttet meg ned i grøfta, sier kvinnen, som er lektor på en videregående skole i Oslo. Nå har rulleskiløperen fått en bot på 8000 kroner. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BÆRUM (Dagbladet): Det var i påsken kvinnen, svigerinnen hennes, svigermoren og flere små barn koste seg i parken ved Rud gressbane i Bærum.

Det som skulle være en hyggelig dag ute i friluft, ble et mareritt.

- Først ble jeg skjelt ut, så slo eller dyttet mannen meg over ende, forteller lektoren til Dagbladet.

Hun beskriver intermessoet i idrettsparken som kroppskrenkelse og rasisme.

Rulleskiløperen, som i flere medier har blitt omtalt som en finansmann, har ikke besvart Dagbladets mange henvendelser. Nå har han fått en bot av Oslo politidistrikt på 8000 kroner.

Politiet mener hendelsen ikke var rasistisk.

- I dette tilfelle gjennomgikk distriktets Hatkrim-gruppe saken i en tidlig fase. Politiet vurderte at vilkårene for overtredelse av straffebestemmelsene i straffeloven §§ 185 og 186 ikke var oppfylt, og at det således ikke var grunnlag for å opprette sak på disse bestemmelsene, sier påtaleansvarlig Kathrine Eilertsen i Oslo politidistrikt enhet vest til Dagbladet.

- Politiet kan heller ikke se at det foreligger bevis i saken, etter at etterforskningen er avsluttet, som gir grunnlag for at hendelsen var rasistisk motivert, sier Eilertsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer