Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rulleskiløpere påkjørt av ruset mann - nå er han dømt til fengsel

En 37 år gammel mann er av Aust-Agder tingrett dømt til fem måneders fengsel etter å ha kjørt på tre rulleskiløpere i Vegårshei i ruspåvirket tilstand.

DØMT: Mannen ble dømt i Aust-Agder tingrett. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
DØMT: Mannen ble dømt i Aust-Agder tingrett. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er også fradømt førerretten på livstid, skriver Fædrelandsvennen.

Det var 26. september i fjor tre rulleskiløpere ble påkjørt under en treningstur langs riksvei 414 i Vegårshei i Aust-Agder. Mannen som kjørte bilen stakk fra stedet, men ble pågrepet dagen etter.

Påtalemyndigheten mente 37-åringen kjørte på to av rulleskiløperne med vilje, og mannen var tiltalt for to tilfeller av grov kroppsskade da han møtte i Aust-Agder tingrett.

I retten forklarte han ifølge avisa at han hadde sovet lite i dagene før hendelsen. Han erkjente straffskyld for kjøring i ruspåvirket tilstand, besittelse av tre gram hasj og flere brudd på veitrafikkloven.

Etter bevisførselen valgte påtalemyndigheten å frafalle tiltalepunktene om grov kroppsskade.

I straffutmålingen vektla retten mannens tilståelse, den lange saksbehandlingstiden og belastningen han ble påført ved at han «på uriktig grunnlag ble anklaget av påtalemyndigheten for å ha kjørt på de fornærmede forsettlig» i formildende retning.

I skjerpende retning trakk det at mannen var domfelt fire ganger tidligere for kjøring i ruspåvirket tilstand, og at mannen ikke hadde gyldig førerkort da påkjørslene fant sted.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!