Rullestol-dumperen siktet for mishandling

Politikvinne dumpet amerikanske Brian Sterner (32) ut av rullestolen. Ble fanget av videokamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Overvåkningsbildene av amerikanske Brian Sterner (32) som blir dumpet ut av rullestolen av en kvinnelig politibetjent i Tampa i Florida, har skapt sterke reaksjoner.

Politiet trodde ikke på ham da han sa han var lam, og valgte rett og slett å velte ham ut av rullestolen da de ønsket å sjekke lommene hans. Han var arrestert for en trafikkforseelse.

Nå er den kvinnelige politibetjenten Charlette Marshall-Jones siktet for mishandling av en handikappet person og løslates mot en kausjon på 3500 dollar, eller cirka 19 000 norske kroner, melder britiske BBC.

Dermed fikk Brian Sterner det slik som han ville. Til avisa The Tampa Tribune ytret han et ønske om at betjenten skulle siktes for nettopp mishandling, samtidig fikk han en offentlig beklagelse fra politiledelsen.

Marshall-Jones valgte å betale kausjonspengene i går og er nå løslatt, melder Fox News.

Brian Sterner kjører bil, men ble i 1994 lam i deler av armene og fra livet og ned etter en ulykke. Han ble arrestert i sitt hjem for trafikkforseelsen 29. januar.

Men politiet trodde ikke på Sterner, og da han forsøkte å forklare at han ikke klarte å reise seg opp etter deres ordre, tippet politiet ham ut av stolen. Da de forsøkte å få ham tilbake i stolen igjen, måtte de be om assistanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer