Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rullestolbruker tatt for 100 bedragerier

En Oslo-mann som er lenket til rullestolen, er siktet og tiltalt for om lag 100 bedragerier til en samlet verdi av flere millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble mannen, som er lam fra livet og ned, varetektsfengslet for inntil fire uker, etter at han skal ha lurt til seg en bil.

Etter det Dagbladet kjenner til, hevdet mannen at trygdeetaten skulle betale. Ifølge siktelsen er det grove bedrageriet fullbyrdet.

Ifølge politiet inngir mannen en enorm tillit. Han er veldig veltalende og blid, slipper som oftest nærgående spørsmål, og utnytter sitt handikap.

Har tilstått

Forsvarer Heidi Ysen sier til Dagbladet at klienten erkjenner delvis straffskyld for de ca. 100 siktelses- og tiltalepunktene, som skriver seg fra 2001 og fram til denne uka.

- Det dreier seg om to typer bedragerier. Klienten tar inn på hoteller, spiser og drikker - og drar av gårde uten å betale. Dessuten bestiller han varer og tjenester, som bil og matvarer, uten å betale for seg. Han utgir seg for å representere bedrifter, sier hun.

Mannen ble varetektsfengslet i april, men ble løslatt 6. juli, fordi retten fant at det var et uforholdsmessig inngrep å holde rullestolbrukeren i fengsel. Men i går ble han altså varetektsfengslet igjen. Rettssaken er ikke berammet for tingretten før i desember.

Mat, møbler og bil

- Det skaper vanskeligheter med en rullestolbruker i varetekt. Saken er helt spesiell, sier Ysen.

Oslo-mannen var altså bare ute i en drøy måned før han ble arrestert igjen. Den siste siktelsen dreier seg om fire tilfeller av bedragerier, som bestilling av matvarer, møbler og bedriftsabonnement fra Telenor, samt den omtalte bilen.