VOLD: En rullestolbruker er tiltalt for fem tilfeller av vold mot menn med innvandrerbakgrunn. Han er siktet for et sjette voldsovergrep mor en kvinne på Jernebanetorget T-banestasjon. Foto: Jon Terje H. Hansen
VOLD: En rullestolbruker er tiltalt for fem tilfeller av vold mot menn med innvandrerbakgrunn. Han er siktet for et sjette voldsovergrep mor en kvinne på Jernebanetorget T-banestasjon. Foto: Jon Terje H. HansenVis mer

Rullestolbruker tatt for grov vold

En oslomann (53), som sitter i rullestol, er tiltalt for fem tilfeller vold og siktet for et sjette voldsovergrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 53-åringen ble anmeldt for vold siste gang 11. mai 2010. Ifølge siktelsen skal han fra rullestolen ha angrepet en kvinne på perrongen på Jernbanetorget T-banestasjon.

Etter det Dagbladet får opplyst, nekter 53-åringen straffskyld. Han hevder at han ble provosert. 53-åringen sitter i rullestol etter et hjerneslag.

Statsadvokaten i Oslo har tiltalt 53-åringen til sammen fem tilfeller av vold. Tiltalen omfatter videre forulemping, grove trusler og ett tilfelle av sjikane mot en polititjenestemann. Tiltalte nekter straffskyld.

Etter at tiltalen ble tatt ut, er 53-åringen også siktet for å ha forulempet to kvinner som er ansatt i hjelpetjenesten i Grorud bydel i Oslo. Anmeldelsen ble levert til politiet i slutten av mai.

Testikler
Det alvorligste punktet i tiltalen vold mot en bussjåfør fredag 3. juli i fjor. Ifølge tiltalen slo 53-åringen sjåføren i ansiktet, slik at han fikk en gjennomgående kutt ved leppa. Statsadvokaten har tiltalt 53-åringen for uprovosert legemsbeskadigelse.

Mandag 19. oktober 2009 skal 53-åringen han gått løs på en mann på Romsås senter. Ifølge tiltalen klemte han så hardt rundt mannens testikler, at han fikk kraftige smerter og ble sykmeldt ei uke. I tiltalen har statsadvokaten tatt forbehold om å legge ned påstand om at 53-åringen betaler erstatning til denne mannen.

I juni i fjor skal han ha angrepet en annen bussjåfør, som ble slått i ansiktet, og i desember skal en annen mann ha fått samme behandlingen på Stovner senter.

Det femte tilfelle av vold skal ha skjedd på Romsås senter. 53-åringen skal ha sparket en mann i høyre fot.

Sjikane
Endelig er 53-åringen tiltalt for grov å ha sjikanert en kvinne fra juni 2008 til august 2009. Ifølge tiltalen skal 53-åringen ha oppsøkt kvinnen på hennes arbeidsplass mot hennes ønske, og har sendte henne rundt 100 tekstmeldinger med innhold som «din sosiale IQ er 0» og «jeg kjenner mange respektable kvinner, men du er ikke blant dem».

Straffesaken kommer opp i Oslo tingrett i begynnelsen av september.