Rullestolbrukere innkalt til jobbintervju i tredje etasje i bygg uten heiser eller ramper

Selskapet skulle bli mer inkluderende.

 IKKE INKLUDERENDE:  Rullestolbrukere som ble innkalt til intervju hos det statligeide jernebaneselskapet Indian Railways måtte avgi tester i tredje etasje i bygg uten heiser eller ramper. Foto REUTERS/Rupak De Chowdhuri
IKKE INKLUDERENDE: Rullestolbrukere som ble innkalt til intervju hos det statligeide jernebaneselskapet Indian Railways måtte avgi tester i tredje etasje i bygg uten heiser eller ramper. Foto REUTERS/Rupak De ChowdhuriVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det indiske jernbaneselskapet Indian Railways ble av Høyesterett i landet beordret til å ansette flere funksjonshemmede etter krav fra sistnevnte om flere jobbmuligheter.

Høyesterett ba Indian Railways om å fylle 450 plasser for å inkludere de som sitter i rullestol eller har andre funksjonsnedsettelser, skriver Times of India.

Men det som skulle vise seg å være en gledens dag for mange, viste seg å bli et ekte mareritt.

Da jernbaneselskapet gjennomførte jobbintervjuene ble flere av samtalene avholdt i andre og tredje etasje i bygg uten heiser eller ramper.

Måtte dra seg opp trappene - Mange kandidater hadde ikke mulighet til å komme seg til etasjen hvor testen fant sted. Noen foreldre måtte bære barna sine opp trappene, og mange av dem som ikke rakk å komme seg opp begynte å gråte, sier en jobbsøker til avisa.

Manish Bhardwaj, en annen jobbsøker som har polio i sitt høyere bein, forteller han måtte dra seg selv opp for å finne plassen sin i andre etasje.
 
- Regjeringen ønsker at vi skal tigge. Først måtte vi kjempe for å få flere stillinger i uførhetskvoten, og nå måtte vi kjempe for å komme oss på jobbintervjuene, sier Bhardwaj til avisa.

Vil få en ny sjanse Indian Railways, landets største firma, erkjenner noen problemer ved 10 av 142 sentre hvor intervjuene ble utført. Indias jernbaneminister, Suresh Prabhu, har bedt om en gransking for å undersøke hva som har skjedd.

- Jeg har beordret myndighetene til å undersøke hva som har skjedd, tvitret Prabhu.

En talsperson ved selskapet sier at alle kandidater som møtte fysisk motstand og hindre ved sentrene vil bli gitt enda en sjanse.

Valget av lokaler skylder selskapet på et privat selskap som var leid inn for å foreslå steder hvor testene kunne bli utført.

- Alle kandidater vil bli informert ved midnatt og vil bli gitt enda mulighet for å ta eksamen, sier selskapet i en uttalelse ifølge avisa.

Rekrutteringssentre i India er kjent for å tiltrekke seg enorm respons i et land der trygge arbeidsplasser er svært ettertraktet.