Rullestolpasient omkom - falt ut åpen dør i 8. etasje

Mann i 60-årene skulle ut for å røyke ved Førde sentralsjukehus.

PREGET AV DØDSULYKKEN; - Dette er en sak som sterkt har preget ansatte, andre på sykehuset og pårørende. Flere personer er avhørt om saken, men politiet har foreløpig ikke konkludert om det har skjedd noe ulovlig, sier etterforskningsleder Stine Mari Vårdal til Dagbladet. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen.
PREGET AV DØDSULYKKEN; - Dette er en sak som sterkt har preget ansatte, andre på sykehuset og pårørende. Flere personer er avhørt om saken, men politiet har foreløpig ikke konkludert om det har skjedd noe ulovlig, sier etterforskningsleder Stine Mari Vårdal til Dagbladet. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sykehuspasient i rullestol, som skulle ut for å røyke, mistet livet da han falt utfor en nødutgang i 8. etasje på Førde sentralsjukehus.

Han var pasient i toppetasjen på sykehuset, og skulle ut på bakkeplan for å røyke.

- Den omkomne pasienten er en mann i 60-årene. Han ble funnet skadd av sykehusansatte på en trappeavsats, en såkalt repos, midtveis mellom 8. og 7. etasje, opplyser politiførstebetjent Stine Mari Vårdal ved Førde og Naustdal lensmannskontor til Dagbladet.

Hun leder politiets etterforskning av dødsfallet, som også er en sak for Helsetilsynet.

Vårdal opplyser at fallet i rullestolen skjedde forrige mandag ettermiddag/tidlig kveld.

Døde to dager etter

To dager etter døde pasienten av fallskadene i trappa og sammenstøtet mot trappeavsatsen en halv etasje nedenfor. Politiet ble orientert samme dag før pasienten døde.

- Dette er en sak som sterkt har preget ansatte, andre på sykehuset og pårørende. Flere personer er avhørt om saken, men politiet har foreløpig ikke konkludert om det har skjedd noe ulovlig, sier etterforskningsleder Stine Mari Vårdal til Dagbladet.

NRK Sogn og Fjordane, som først meldte om saken, opplyser at døra til rømingsveien sto åpen.

Det er heis i sykehusbygningen.

Døra nå lukket

Fungerende fagdirektør Karine Brix Longfellow ved sykehuset betegner ulykken som svært beklagelig.

Sykehuset har nå merket tydelig at dør til nødtrappa skal være lukket, men ikke låst.

- Dette er tungt for alle involverte. Pasienten ble vurdert til å være i stand til å manøvrere på egenhånd på sykehuset i rullestol, sier hun til NRK.