Rullet opp tigersmuglerbande

Politiet fant hodeløse tigere i fryseren og apehoder i Vietnam-leiligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Hanoi i Vietnam pågrep i går fire personer for å ha smuglet inn blant annet tigerdeler og bein til landet.

Ifølge den vietnamesiske avisen Thanh Nien News raidet de et hus i i Thanh Xuan-distriktet i hovedstaden. Der fant de to oppstykka tigre på 250 kilo hver i fryseren.

I en annen leilighet i nærheten fant de et tigerskinn, beinrester og tigerdeler hos en 40 år gammel mann. I en tredje leilighet, eid av 40-åringen, fant de fire støttenner fra elefanter, åtte kuhoder, to hjort og flere dyrerester.

Den antatte lederen av smuglerbanden innrømmer ifølge avisen å ha smuglet inn tigerne fra India. De skal ha videresolgt beinmarg fra dyrene til bruk i blant annet tradisjonelle medisiner.

Ifølge nyhetsbyrået AFP kokte banden beinrester til å lage helbredende kremer.

Avisen viser til vietnamesisk politi som sier at banden har operert siden 2004. Ytterligere etterforskning vil komme, opplyser politiet.

KRAFTIG SUPPE: Politiet fant en apehodeskalle blant ingrediensene i medisinen de lagde. Fire personer ble pågrepet for å ha smuglet og videresolgt døde dyr til Hanoi. FOTO: SCANPIX/REUTERS
KRAFTIG SUPPE: Politiet fant en apehodeskalle blant ingrediensene i medisinen de lagde. Fire personer ble pågrepet for å ha smuglet og videresolgt døde dyr til Hanoi. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Rullet opp tigersmuglerbande
I FRYSEREN: Banden skal ha kokt medisin av deler av den 250 kilo tunge tigeren.
HODELØS: Politiet raidet tre leiligheter i Hanoi. De fant blant annet to frosne tigere.