Rumener (37) dømt for vold mot eldre kvinner i Oslo

Men frikjent for å ha voldtatt to av dem.

ETTERLATT I SNØEN: Det var her, på Korsvoll i Oslo, rumeneren ifølge dommen overfalt en eldre kvinne i februar 2012. Kvinnen ble liggende i snøen i over en halvtime før hun ble funnet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
ETTERLATT I SNØEN: Det var her, på Korsvoll i Oslo, rumeneren ifølge dommen overfalt en eldre kvinne i februar 2012. Kvinnen ble liggende i snøen i over en halvtime før hun ble funnet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 37 år gammel rumensk mann er dømt til ni års fengsel for å ha overfalt og ranet tre eldre kvinner i Oslo. Han er frifunnet for voldtekter av to eldre kvinner.

Dommen falt i Oslo tingrett onsdag.

Det første voldstilfellet skjedde ifølge dommen en søndag kveld i juli 2011 på Etterstad. En kvinne i 80-årene ble slått og påført en rekke brudd slik at hun mistet bevisstheten, før mannen ifølge dommen tok smykkene hennes og etterlot henne i et skogområde.

Frikjent for voldtekt Rumeneren var tiltalt for voldtekt av kvinnen, men er i tingretten frikjent for dette.

Rumeneren er også dømt for å ha gått løs på en kvinne på Ullern i september 2011, da han slo henne flere ganger i ansiktet slik at hun fikk flere bruddskader, før han tok smykkene og vesken hennes. Kvinnen ble innlagt på sykehus etterpå.

I februar året etter påførte han en kvinne i 70-årene brudd på hjerneskallen slik at hun ble bevisstløs, ifølge dommen. Etterpå tok han smykkene og vesken hennes og forlot henne i snøen på Korsvoll. Kvinnen lå i respirator i to dager før hun kom til bevissthet. Mannen er frikjent for tiltalepunktet om voldtekt av kvinnen.

DNA-bevis 37-åringen ble pågrepet i Paris og har sittet i varetekt siden høsten 2012. Han knyttes til sakene gjennom DNA-bevis.

Han er i tillegg dømt for trusler mot ansatte i Oslo fengsel. Blant annet skal han ha sagt til en vaktleder at han ville følge sine egne lover og regler, og at han derfor mente han kunne stikke vaktlederen i halsen med en gaffel.

(NTB)