Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rumensk domstol avviste manns påstand om at han er levende

En 63 år gammel og høyst levende mann er registrert som død i Romania. Fredag avviste en rumensk domstol påstanden hans om at han lever.

LEVENDE: Domstolen nekter, men Constantin Reliu var høyst levende da han snakket med media utenfor rettssalen 14. mars. Foto: AP/NTB Scanpix
LEVENDE: Domstolen nekter, men Constantin Reliu var høyst levende da han snakket med media utenfor rettssalen 14. mars. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsperson for den aktuelle rumenske domstolen sier at 63-årige Constantin Reliu tapte saken sin i den nordøstlige byen Vasului fordi han var for sent ute med å anke. Dommen er endelig.

Ifølge lokale medier dro Reliu til Tyrkia i 1992 for å jobbe og mistet kontakten med familien sin i Romania. Etter at de ikke hadde hørt noe fra ham på flere år, fikk kona hans utstedt en dødsattest for ham i 2016.

To år senere ble Reliu oppdaget av tyrkiske myndigheter og deportert tilbake til Romania som følge av at visumet hans hadde utløpt. Da han ankom Romania, oppdaget han at han hadde blitt erklært død.

- Jeg er offisielt død, selv om jeg lever. Jeg har ingen inntekt fordi jeg er listet som død. Jeg kan ikke gjøre noe som helst, har 63-åringen sagt ifølge rumenske medier.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!