Rumensk hacker brøt seg inn hos NASA

Kostet romfartsorganisasjonen millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel rumener er tiltalt for å ha brutt seg inn i datamaskinene til NASA, der han skal ha forårsaket skader for over 10 millioner kroner.

Den amerikanske romfartsadministrasjonen kontaktet rumensk politi i juli 2006, etter å ha oppdaget det ulovlige datainnbruddet.

Hvem i Romania som sto bak, var uklart. Rumensk politi søkte bistand hos amerikanske FBI, og jakten ledet til slutt til 26 år gamle Victor Faur i Arad vest i Romania.

Faur anklages også for å ha brutt seg inn i datamaskinene til den amerikanske marinen og det amerikanske energidepartementet.

NASA måtte gjenoppbygge sine datasystemer og kommunisere manuelt med astronauter mens arbeidet pågikk. Dette kostet dem store beløp, heter det i tiltalen.

Faur har i intervjuer nektet for å ha ødelagt noe, og sier at han bare ønsket å bevise hvor sårbare datamaskinene var for angrep utenfra.

- Jeg har verken modifisert eller slettet filer, ei heller ødelagt kommunikasjonssystemer, sier Faur som ifølge den amerikanske påtalemakten skal ha tilhørt en gruppe datahackere som gikk under navnet «WhiteHat Team».

(NTB)