Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rumenske gruvearbeidere bøyde av

De rumenske gruvearbeiderne har avblåst sin aksjon og avbrutt marsjen mot hovedstaden Bucuresti, opplyste statsminister Radu Vasile i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, avgjort ja, sa Vasile da han ble spurt om gruvearbeiderne setter kursen hjemover. Journalistene kunne ved selvsyn konstatere at busser med gruvearbeidere snudde. Det tok Vasile fire timer å komme til enighet med gruvearbeidernes leder, Miron Cozma.

- Aksjonen er avblåst. De går nå inn i bussene og drar hjem, sa statsministeren. Detaljer om avtalen han inngikk med Cozma er uklar, men statsminister Vasile sa det var funnet fram til brukbare tekniske og økonomiske løsninger.

Gruvearbeiderne hadde stilt krav om 35 prosent lønnsøkning og omgjøring av beslutningen om å stenge to av gruvene i Jiu-dalen.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling