- Rumenske «tiggere» selger illegale piller som fra en Pez-dispenser

Omfattende salg av ulovlige legemidler distribueres av godt organiserte rumenere som utgir seg for å være tiggere, mener politiet. 

BESLAG: Politiet i Oslo gjennomførte i mai en aksjon mot rumenske pilleselgere på Grønland i Oslo. Sju personer ble pågrepet. To for å ha kjøpt, og fem ble pågrepet for å solgt det ulovlige legemiddele... Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I mai gjennomførte politiet en aksjon mot en rumensk bande som omsetter illegale legemidler i sentrum av Oslo. Sju politifolk spanet på selgerne og dokumenterte salg av Xanax-piller, et legemiddel som virker beroligende på sentralnervesystemet.

Fire rumenske kvinner og en mann ble pågrepet, og depoter av Xanax ble funnet begravd under gressteppet og i grusen rundt Vaterlandsparken på Grønland i Oslo.

Ingen av de fire kvinnene møtte opp da tingretten skulle behandle saken i forrige uke, men den ene mannen ble i juni pågrepet i Stavanger med 6000 piller av typen Rivotril og deltok i rettsforhandlingene via videolink. Dommen vil bli avsagt i begynnelsen av neste uke.

Dom

- Selgerne bruker et intrikat system for å unngå å bli tatt med pillene, sier førstebetjent Espen Skogstad, i innsatsgruppa Åpen Rus i Oslo.

- De samler kjøpere i Brugata eller andre steder øst i sentrum. Når de har fire-fem interesserte, ringer de en telefon og tar kjøperne med kollektivtransport til stedet der salget av pillene finner sted. Der møter de en person som tar imot pengene, og en person som gir ut pillene, sier Skogstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer