Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rumsfeld ba om å få gå av

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld sier han to ganger leverte sin avskjedssøknad til presidenten, men Bush ba ham fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP-Reuters): Det var avsløringen av fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet i Irak som fikk Rumsfeld til å søke avskjed, fortalte han til CNN torsdag kveld.

- Jeg leverte to ganger president Bush min avskjedssøknad i den perioden, og sa jeg følte han burde ta beslutningen om jeg skulle fortsette eller ikke, sa Rumsfeld.

- Han tok den beslutningen og ba meg bli, la han til.

Bildene av fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet ble avslørt i april i fjor, og førte blant annet til et krav om at forsvarsminister Rumsfeld måtte ta ansvar, og trekke seg.

En uke etter at bildene ble kjent, kritiserte Bush sin forsvarsminister for at han ikke hadde informert ham godt nok om skandalen. Men dagen etter erklærte Bush at han hadde full tillit til sin forsvarsminister. Rumsfeld er også en av de få som er spurt om å fortsette under Bushs andre periode.

<B>TOPPER:</B> President George Bush nektet Donald Rumsfeld å gå av som forsvarsminister.