Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rumsfeld dukket opp i Irak

USAs forsvarsminister overrasket soldater på julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Rumsfeld dukket i morges overraskende opp hos de amerikanske styrkene i Mosul i Irak.

Tidligere denne uken kom en selvmordsbomber seg inn på en amerikansk militærbase i Mosul og drepte 22 personer, 18 av dem amerikanere.

72 personer ble såret i eksplosjonen, som skjedde i et kantinetelt fullt av amerikanske og irakiske soldater, samt sivile arbeidere. Angrepet er det blodigste mot amerikanske styrker hittil i Irak-krigen.

- Hensikten med denne turen er å takke soldatene og å ønske dem en god jul, sa forsvarsministeren til journalister på flyet til Irak.

Rumsfeld besøkte militærsykehuset der flere av de sårede etter selvmordsaksjonen får behandling.

Rumsfeld har den siste tiden fått medfart for tilsynelatende å ha vært lite opptatt av amerikanske soldaters klager om dårlig utrustning. Og han fikk kraftig kritikk da det kom fram at han bare har stemplet sin signatur på kondolansebrevene til soldatenes etterlatte.

På en pressekonferanse tidligere denne uka måtte forsvarsministeren svare på kritiske spørsmål om hvordan det var mulig at selvmordsbomberen klarte å komme seg inn på militærbasen.

Rumsfeld svarte at påstandene om at han mislykkes i å beskytte de amerikanske soldatene i Irak gjorde ham svært trist, og at han ligger våken om nettene og bekymrer seg for de amerikanske soldatene i Irak.

PÅ JULEBESØK: Donald Rumsfeld hilste på soldater og alle glemte en stund all kritikken mot ham som har florert i det siste. Foto: AFP/SCANPIX
PÅ JULEBESØK: Donald Rumsfeld hilste på soldater og alle glemte en stund all kritikken mot ham som har florert i det siste. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

PÅ SYKESTUA:</B> Rumsfeld ga Purple Heart-medaljen, den høyeste utmerkelsen en soldat kan få, til Chris Scott.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media