- Rumsfeld må gå

Flere høytstående politikere i USA mener forsvarsminister Donald Rumsfeld må gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - For landets beste, for våre styrkers sikkerhet og for vårt omdømme verden rundt: Forsvarsminister Donald Rumsfeld må gå av. Hvis han ikke umiddelbart trekker seg, burde presidenten gi ham sparken, sa senator Tom Harkin i går.

Åpner for riksrett

Leder i Representantenes hus, demokratenes Nancy Pelosi, mener statsråden ikke har informert de folkevalgte godt nok om fangeskandalen i Irak.

- Rumsfeld har fra begynnelse til slutt vært involvert i en dekkoperasjon for å skjule disse forholdene, sier hun.

Representanten Charles Rangel fra New York åpner for riksrett mot Rumsfeld fordi han har holdt viktige opplysninger skjult for presidenten og Kongressen.

President George W. Bush står foreløpig last og brast med sin forsvarsminister, til tross for at han ikke er fornøyd med måten saken er håndtert på. Bush har gitt uttrykk for at han er misfornøyd med å få vite om bildene via TV.

Vitner i dag

Men i et møte med Jordans konge i Det hvite hus i går sa Bush dette om Rumsfelds situasjon:

- Han er en viktig del av regjeringen, og skal fortsatt være der.

Bush sa videre at han fikk «vondt i magen» av å se bildene av mishandlingen, og at rettferdigheten vil skje fyllest for dem som hadde gjort dette.

I dag skal Donald Rumsfeld vitne i Kongressens forsvarskomité om hva som har skjedd i fengslene i Irak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer