- Rumsfeld må gå

Forsvarsminister Donald Rusmfeld er udugelig, mener eks-general.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Tre år etter at USA invaderte Irak, skrev tidligere general Paul D. Eaton et åpent brev i New York Times, der han ber om forsvarsministerens avgang.

- Han har vist seg selv inkompetent strategisk, operasjonelt og taktisk, og er langt mer enn noen annen ansvarlig for hva som er hendt med Amerikas oppdrag i Irak. Rumsfeld må gå av, skriver Eaton.

Fremmedgjør allierte

Han viser til en pamflett som under 2. verdenskrig ble gitt amerikanske soldater på vei til Storbritannia for å delta i krigen mot nazistene. Den viktigste regelen på pamfletten var: «Det er uhøflig å kritisere ditt vertskap; det er militært dumt å kritisere allierte».

- Etter den regelen, er forsvarsminister Donald Rumsfeld ikke kompetent til å lede USAs styrker. Først har hans feilgrep i å bygge koalisjoner med amerikanske allierte fra det han kalte «gamle Europa» skapt større behov for og dermed større risiko for amerikanske soldater i Irak. Dernest har han fremmedgjort sine allierte i det amerikanske militæret, ved å ignorere rådene han fikk fra erfarne offiserer og ved å nekte underordnede enhver mulighet til innspill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer