Runar Søgaard ber for sitt liv

Runar Søgaard trekker tilbake uttalelsene om at Muhammed var pedofil, og forsvarer seg med at det bare var humor og satire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Truet på livet

• Til angrep på islam

Det forklarte den 37 år gamle predikanten som opprinnelig er fra Kongsvinger til TV4. Beklagelsen kom etter at Søgaard har blitt truet på livet av ei London-basert muslimsk gruppe.

Søgaard sier han har levd i frykt for sitt liv og har hatt politibeskyttelse. I går kom han med en forklaring på uttalelsene sine.

Tar avstand fra fatwa

-  Jeg laget en komisk, humoristisk, satirisk framstilling av de ulike religionene, inkludert kristendommen. Det er viktig å kommunisere og rive ned barrierer, og da synes jeg dette er en fin måte å gjøre det på, sier Søgaard.

Det synet deler ikke de som framsatte dødstruslene. Leder i Sveriges muslimske forbund, Mahmoud Al Debe, tar imidlertid avstand fra fatwaen.

-  Det finnes grupper vi ikke kan kontrollere, men vi tar avstand fra all vold og alle former for trusler, sier Al Debe.

Ber om tilgivelse

Runar Søgaard ber nå alle muslimer som har tatt hans uttalelser ille opp om tilgivelse, ifølge Expressen. Han trekker også tilbake de sårende uttalelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.