Runar Søgaard tatt for råkjøring - igjen

Kjendispredikant Runar Søgaard, Carolas norske eks-mann, er nok en gang tatt av trafikkpolitiet. - Han kjørte så ille at vi trodde han hadde promille, sier en politimann til Aftonbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjendispredikanten er kjent for å være hard på pedalen. Natt til 27. mai gikk det galt - igjen. Med et par riktig så vakre unge damer som selskap i sin lysegrå BMW 528 raste Runar ifølge politiet rett på rødt i et stort kryss ved Stureplan i Stockholm sentrum. Da hadde han allerede kjørt i en bussfil, og nesten krasjet med en taxi.

En politimann fra Stockholms-politiet som fulgte ferden mener Søgaard satte andre menneskers liv og helse i fare. Søgaard kjørte så ille at politimannen trodde det var snakk om promillekjøring.

- På denne tiden av døgnet er det masser av folk på Stureplan. De er beruset, går på rødt og vingler ut i veien. Det er virkelig ikke bra å kjøre mot rødt i det krysset, sier politimannen til Aftonbladet.

Deretter var det full stopp. Politiet stanset Søgaard, og tok kjørekortet. I går tok Stockholms tingsrett ut tiltale mot Søgaard, som nå risikerer å bli bøtelagt. Ifølge politiets rapport benekter Søgaard å ha kjørt på rødt. Selv ønsker han ikke å kommentere saken overfor Aftonbladet.

Runars rulleblad:

April 1995: Søgaard får 6000 i bot etter å ha skutt et rådyr fra sitt eget soveromsvindu. Politiet beslaglegger også Søgaards to geværer og inndrar våpenlisensen.

November 1996: Runar slår ned en norsk fotomodell, som hadde blitt venn av Carola etter at de to møtte hverandre i St. Tropez.

Juli 1997: Runar krasjer med Carolas Mercedes. Bilen ender 30 meter ut i en åker.

Januar 1999: Runar mister lappen og får 1600 kroner i bot etter å ha blitt tatt i 117 i en 70-sone i Solna.

Juni 1999: Politiet stanser Runar på Stureplan, og han anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort.

Juli 1999: Runar tas i 94 km/t i en 70-sone i Nacka.

FRELSER I FARTA: -Jeg har nok brutt alle De ti bud. Men jeg har ikke drept noen, sa Runar Søgaard i et intervju i 1999. Nå er han tatt for råkjøring igjen.