Runar Søgaard til angrep på islam

Carolas norske eksmann kaller Muhammed «en forvirret pedofil».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nordmannen Runar Sögaard (37) er kjent som Carolas tidligere ektemann, men han har også rukket å bli en mye omtalt predikanter, personlighetsrådgiver og sjelesørger.

Nå vekker Søgaard mildt sagt oppsikt i svenske medier etter et frontalangrep mot islam og andre religioner, melder Aftonbladet.

Flammepreken

På hjemmesidene til Stockholm Karisma Center fant avisa et opptak av en flammepreken Søgaard holdt i den svenske Filadelfiakirken 20. mars i år. I prekenen - som er til salgs - utviser ikke kjendispredikanten mye toleranse for andre menneskers religion:

- Muhammed er ingen gud. Han var en forvirret pedofil. Det er sant. Les historien om hva Muhammed gjorde, han holdt på å gifte seg med niåringer og elleveåringer, sa Søgaard.

Buddha får også gjennomgå når Søgaard blant annet kaller ham en «brunsvidd tønne» - fordi han ifølge predikanten er «feit, rund og brun».

- Ynkelig

Nordmannen sto fast ved sine ord under et møte med Aftonbladet i går, men medgir at utdragen om Buddha var mer ment som en spøk.

Søgaards ord opprører imam og leder for Sveriges islamske samfunn, Abd al Haqq Kielan.

- Dette er akkurat samme hetsen man brukte mot islam da korstogene startet. Deretter fulgte 300 år med massakrer i Midtøsten, sier han til avisa.

Imamen synes det er både «svakt og ynkelig» å bruke predikantrollen for å et budskap som angriper andre menneskers tro, og oppfordrer Søgaard for i stedet å arbeide for fred og forbrødring.

SVOVELTALER: Kjendispredikant Runar Søgaard vekker harme med sitt angrep mot andre religioner.