Drap og brann i Svelvik

Runder av etterforskningen

Politiet tror ikke de klarer å finne et sikkert svar på hvorfor familien døde.

FUNNET I BRANNRUIN: Familien på fire ble funnet døde i det nedbrente huset sitt på Berger i Svelvik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FUNNET I BRANNRUIN: Familien på fire ble funnet døde i det nedbrente huset sitt på Berger i Svelvik. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sør-Øst politidistrikt er i ferd med å trappe ned etterforskningen av drapene i Svelvik, hvor en familie på fire døde og ble funnet i det nedbrente huset sitt.

- Vi kan ikke peke på en årsak til hvorfor dette har skjedd, og tror ikke vi klarer å finne et sikkert svar. Vi er nå i ferd med å avrunde den taktiske delen av etterforskningen, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til Dagbladet.

- Vet lite

Politiet går ut fra at familiefaren i 40-åra først skjøt kona og barna sine, for så ta livet av seg selv, og at han satte i gang brannen.

Hvorfor mannen, som var ansatt i brannvesenet, skal ha gjort alt dette, ser altså ut til å forbli en gåte.

- Vi vet lite eller ingenting om motivasjonen, dermed har vi heller ikke noen indikasjon på at dette var planlagt. Det er ikke noe i avhørene som gir noen indikasjon på dette, og vi kan ikke utlede det av de tekniske undersøkelsene på åstedet, forklarer Kostveit.

Helhetsvurdering

Den taktiske etterforskningen, blant annet avhør med pårørende, kolleger og venner, har ikke avdekket at mannen skal ha hatt noen forhistorie med psykiske problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.