Rundjult fordi han hadde trange, røde bukser

To 19-åringer dømt for homovold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):I mars i år var de to unge mennene på byen i Bergen. De fikk øye på en ung mann som var iført trange, røde bukser.


I Bergen tingrett i forrige uke forklarte 19-åringene at de på grunn av buksene oppfattet det som mannen var homofil, og at dette gjorde dem opprørt,
skriver bt.no.

De tok kontakt med mannen, og kom med flere hetsende utsagn. Blant annet spurte de om han var gutt eller jente, skriver avisa.

Offeret ble skremt av oppførselen til de to 19-åringene, og trakk seg unna sammen med en venninne.

19-åringene kom etter, og gikk løs på den unge mannen på Torgallmenningen. Han ble slått i ansiktet flere ganger av begge 19-åringene, og gikk i bakken flere ganger. Mens han lå nede, ble han også sparket av en av voldsmennene.

Offerets venninne forsøkte å hindre det som skjedde, men ble lagt i bakken av en av 19-åringene. Ifølge hennes forklaring dro han henne etter håret for å få henne unna, skriver bt.no.

Begge 19-åringene har tilstått. Ifølge dommen i Bergen tingrett angrer de og ba offeret om undskyldning under rettssaken.

Retten ser svært alvorlig på episoden, blant annet fordi volden var helt uprovosert, og fordi motivet for angrepet var antakelsen om at offeret var homofil. 

19-åringene ble dømt til 68 timers samfunnsstraff.