Bård Hoksrud går for livet

Rundlurt av rådgiveren

Sommergaven Bård Hoksrud fikk fra partiet har påført Frp’s tungvekter store fysiske lidelser. Men også bedre dager.

GAVEN: Lone Kjølsrud, helsepolitisk rådgiver for Frp på Stortinget, klekket ut gaveideen med skritteller for å motivere Bård Hoksrud til å forbedre helsa si. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
GAVEN: Lone Kjølsrud, helsepolitisk rådgiver for Frp på Stortinget, klekket ut gaveideen med skritteller for å motivere Bård Hoksrud til å forbedre helsa si. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Telemark-representanten var tungpustet og kunne fra tid til annen duppe av under gruppemøter.

Hans kommunikasjonsrådgiver på Stortinget, Lone Kjølsrud, var bekymret for Bård Hoksruds helse og tok affære.

- Jeg ga Bård ei gave som forpliktet. Hvis han åpnet pakken, innebar det at han måtte akseptere hva det innebar, forteller Lone Kjølsrud.

DÅRLIG FORM: - Jeg var i så dårlig form at jeg holdt på å daue av å gå 300 meter fra leiligheten min, sier Bård Hoksrud. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
DÅRLIG FORM: - Jeg var i så dårlig form at jeg holdt på å daue av å gå 300 meter fra leiligheten min, sier Bård Hoksrud. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

På strak arm

Bård Hoksrud innrømmer at nysgjerrigheten tok overhånd.

- Det viste seg å være en skritteller, som var forhåndsinnstilt på 10.000 skritt hver dag. Ikke akkurat det jeg hadde forestilt meg, må jeg si, humrer Frp’s eldregeneral.

Hoksrud tok utfordringen på strak arm.

- Jeg var i så dårlig form at jeg holdt på å daue av å gå 300 meter fra leiligheten min. Så gæernt sto det til. Nå har jeg ikke problemer med å gå de 10.000 skrittene som Lone har pålagt meg, forteller Bård Hoksrud.

Spøkelset

Han mener oppfølgingen er plagsom, men også nødvendig.

Hvis ikke rådgiveren har fått beskjed om at dagens økt er fullført, får Hoksrud klar beskjed.

- Jeg kan sende melding ved 21-tida om at det ble for travelt i dag. Da melder Lone tilbake: «Kom deg ut å gå, det er tre timer igjen til klokka er tolv!» Det er derfor jeg har begynt å kalle henne spøkelset mitt, sånn på fleip. Men i starten var det helt avgjørende at hun motiverte og ikke lot meg slippe unna, sier Bård Hoksrud.

Manglet skritt

Da Frp’s programkomite var samlet hos Per Sandberg på Senja, overrasket Bård Hoksrud sine partifeller med lange turer i fjæra seint på kveld.

- Bård fortalte at han manglet skritt, strøk på dør og og gikk fram og tilbake, fram og tilbake, før han endelig kom inn igjen og sa at han omsider hadde nådd 10.000 skritt, forteller Harald Tom Nesvik, parlamentarisk leder i Frp.

SENJA: En vanligvis tungpustet Bård Hoksrud overrasket både nestleder Per Sandberg og resten av Frp’s programkomite med sine lange spaserturer under høstens samling på Senja. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SENJA: En vanligvis tungpustet Bård Hoksrud overrasket både nestleder Per Sandberg og resten av Frp’s programkomite med sine lange spaserturer under høstens samling på Senja. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fra 84 til 225 kilo

I går hadde partikollega Roy Steffensen invitert Rune Glørstad (43), trønderen bak Tjukkasbloggen, til Stortinget for å fortelle hvordan han gjennom trening og endret kosthold reduserte vekta si med hundre kilo.

- Jeg spilte aktivt fotball og veide 84 kilo da jeg avtjente førstegangstjenesten som 18-åring. Brakkelivet førte til at jeg ett år seinere hadde passert 109 kilo. Derfra stoppet det ikke før nåla viste 225 kilo, forteller Rune Glørstad.

Hvem sier fra?

Bloggeren mener folk som legger på seg gjennomgår forskjellige faser.

- Når du har gått opp 10-15 kilo så tuller kompisene dine med deg, de klapper deg på magen og fleiper om pølsespising og øldrikking. Når du går opp 30 kilo, så sier ikke kompisene noe, men du kan få høre det fra kjæresten eller moren din, som sier at nå må du skjerpe deg, vi er redde for deg. Men når du går opp 60-70-80 kilo, hvem sier noe da? Ingen, fordi de er engstelige for å såre deg, sier Rune Glørstad.

Varig effekt

SUNNERE: Roy Steffensen (t.v.) inviterte superslanker Rune Glørstad til Stortinget i går for å inspirere helsepolitikerne til Frp til sunnere livsstil. Her sammen med rådgiver Lone Kjølsrud og Bård Hoksrud. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
SUNNERE: Roy Steffensen (t.v.) inviterte superslanker Rune Glørstad til Stortinget i går for å inspirere helsepolitikerne til Frp til sunnere livsstil. Her sammen med rådgiver Lone Kjølsrud og Bård Hoksrud. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

Rådet han ga Bård Hoksrud og de andre av Frp’s helsepolitikere var å unngå lettvinne løsninger. Rune Glørstad har ingen tro på pulverslankekurer.

- Det er bare to ting som gir varig effekt – sunnere kosthold og regelmessig trening. Tenk langsiktig. Hvis du vil ned 40 kilo, Bård, så klarer du det med et koselig tempo i løpet av ett til to år. Da kan du ta til og med kose deg med julemat, sier Rune Glørstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer