Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundlurte strippebrødre fra Flåm verdenskjent

Historien om brødrene Arne (73) og Øystein Tokvam (80) som ble rundstjålet av to strippere går nå verden rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået Reuters fanget ikke opp nyheten før torsdag, men slo da til med følgende tittel: «Home floorshow strips Norwegian pensioners of cash».

- De har virkelig satt Flåm på kartet, sier ordfører Ivar Bjarne Underdal i Aurland til TV2.no om de to ungkarene.

- Et kjør

I motsetning til brødrene Tokvam tar lensmannskontoret saken svært alvorlig. Politiet leter etter de to kvinnene og en eller flere mannlige medhjelpere som stakk av med 60.000 kroner, men så langt er det ikke kommet et eneste tips i saken. Nok å gjøre har det likevel vært for lensmannen:

- Gjett om her har vært kjør, ja, sier lensmannsførstebetjent Arild Stokkereid. Den lille bygda har blitt invadert av presse og TV-reportere, og lensmannen har knapt fått tid til annet enn å besvare telefoner fra journalister.

Også i våre naboland har nyheten om det uvanlige tyveriet gått sin seiersgang. Svenske Aftonbladet skriver at de to brødrene ble «alldeles vimmelkantiga» da den første stripperen fikk følge av enda en kvinne. Danske Ekstra Bladet illustrerte nyheten med et arkivbilde av et heftig strippeshow, antakelig et par hakk heftigere enn seansen som utspant seg i stua til de to ungkarene.

-Svært frekk forbrytelse

- Signalementet på stripperne går ut på at begge er rundt 165 centimeter høye. Den eldste, rundt 50 år, var fyldig, på grensen til lubben, sier Stokkereit til TV2.no. Den yngste kvinnen skal ha vært en blondine på rundt 30 år med beige klær og nesten ikke noe under.

- Dette er jo egentlig en trist historie, en svært frekk forbrytelse. Men jeg synes det er bra at karene tok det med glimt i øyet, sier ordføreren. Han advarer andre turister mot å tro at alle er like gjestfrie som brødrene Tokvam.

NTB

TAR DET PENT: En stripperbande fralurte brødrene Arne (73) og Øystein Tokvam (80) sparepengene. Men de tar det pent, og er nå blitt verdenskjente.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media