Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundstjal 97-åring

Den 97 år gamle damen ble forfulgt, og fryktet for livet da to kvinner presset seg på da hun låste seg inn i leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ute av stand til å verne seg ble hun frastjålet smykker for 150000 kroner og 7000 i kontanter.

Politiet advarer nå alle eldre på Majorstua i Oslo mot kvinnebanden som herjer. De skal ha slått til mot flere, og har spesialisert seg på å loppe eldre mennesker.

- Sa hun var gravid

Lørdag ettermiddag var den 97-årige kvinnen på vei hjem etter en handletur på Rimi-butikken i Neuberggata på Majorstua. Utenfor ble hun stoppet av to kvinner i 30-åra med østeuropeisk utseende, som snakket gebrokkent norsk. Den ene skal ha hatt på seg en lang, gul kåpe, til tross for det varme været.

- En av dem sa hun var gravid, og spurte om hun kunne låne toalettet. 97-åringen sa nei, og regnet med at de gikk inn på Rimi-butikken. Tvert om fulgte de etter henne hjem til Majorstuveien, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon.

Da 97-åringen låste opp døra til leiligheten, la den ene kvinnen hånden på skulderen hennes. «Vi skal inn på toalettet - vi må inn på toalettet,» skal de ha sagt.

- Hun trodde hjertet skulle stoppe, og følte seg svært truet. De to presset seg inn. Samtidig ringte telefonen, og den eldre damen mistet kontrollen på de to som romsterte i leiligheten, sier Ellefsen.

Den ene tok seg inn på soverommet, og stjal med seg 7000 kroner i kontanter og smykker til en verdi av 150000 kroner.

- Lavmål

- Når man går løs på en 97 år gammel dame, er grensa for lavmål nådd. Etter forholdene står det bra til med henne, men det oppleves selvsagt forferdelig å miste alle sine verdier, sier Ellefsen.

Politiet tror nå det er en utenlandsk bande som lever av å rundstjele spesielt eldre i området Majorstua og Frognerparken i Oslo. For ei uke siden skal tre kvinner ha stjålet en lommebok med 3500 kroner fra en frisørsalong på Majorstua. De skal ha avledet oppmerksomheten ved å spørre om å få låne en lighter - noe som går igjen i flere av sakene. Tidligere skal liknende kvinner ha utgitt seg for å være fra hjemmetjenesten, og rundlurt eldre.

- Det er all grunn til å advare eldre, og pårørende til disse, om å være spesielt på vakt i dette området, sier Ellefsen.