Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundstjal skolen

I løpet av natta fikk tyver med seg 110 bærbare pc-er fra Nesodden Videregående skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morges ble alle elevene ved Nesodden Videregående skole i Akershus kalt inn til allmøte. Grunnen var at tyver i løpet av natta hadde brutt seg inn på skolen og stukket av med 110 splitter nye bærbare laptoper av typen Acer Travelmate 230. Noen hadde manipulert alarmsystemet på dagtid.

- Vi har en tung dag i dag. Dette er den eneste uka i året vi er sårbare for innbrudd. Noen må ha observert rutinene våre på dagtid, sier rektor ved skolen, Erik Heier, til Dagbladet.no.

PC-ene ble lagret på et klargjøringsrom og skulle etter planen deles ut til elevene i dag. Nesodden Videregående har et av Europas største dataprosjekter for elever, hvor skolen leier ut bærbare datamaskiner til elevene for 2000 kroner i året. Læringen knyttes tett opp til denne prioriteringen.

- Nå må vi snu oss kjapt rundt og tenke gammeldags med papir og blyant. Vi aner ikke når vi får gitt elevene pc-ene de skal ha, sier Heier.

Tapet over alarmen

Tyvene brøt seg inn i kantinen på skolen. Men i gangen innenfor er det en sensor som er koblet til skolens alarmsystem. Den ble effektivt satt ut av spill med tape. Det må ha skjedd før alarmen ble satt på, altså på dagtid.

Skolen taper rundt en million på innbruddet, men rektor mener verdien av pc-ene er langt høyere på det illegale markedet. Skolens gunstige innkjøpsordning begrenser det økonomiske tapet. Rektor Heier fortviler over det han tror er proffe tyver, og vil svært gjerne at politiet løser saken.

- Vi trenger all den hjelpen vi kan få, for dette er kort og godt ikke bra. Det er tungt å få et sånt slag i trynet, sier han.

Etterforskere fra Nesodden lensmannskontor er akkurat nå på åstedet og sikrer spor. Poltiet ønsker ikke å gi noen kommentar før de har gjort seg ferdige med undersøkelsene.