Rundstjålet av landeveisrøvere

Mens stavangerparet Kristel Nordgren og Helge Hetland lå og sov i telt på rasteplassen, ble de rundstjålet av landeveisrøvere. Frykten sprer seg langs E6 i Sverige etter en rekke landeveisrøverier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristel Nordgren (20) og Helge Hetland (31) fikk en trist avslutning på sin ferietur. Paret hadde vært på en rundreise i Europa, da de torsdag kveld kjørte inn på rasteplassen ved Varberg, knappe 100 kilometer sør for Göteborg. Ved 22-tida la de seg til å sove i et telt i veikanten. Da de våknet, var alle eiendelene borte.

- Det er det frekkeste jeg har vært med på. Mens vi lå og sov på rasteplassen, har tyvene skåret hull i teltveggen og tatt alle verdisaker, sier Helge Hetland til Dagbladet.

Sjokkert

De nyforlovede paret hadde sovet i telt flere netter i ferien.

- Vi var aldri redde. Vi kunne jo ikke drømme om at noe slikt kunne skje. Aller minst i Sverige, sier Hetland.

Han understreker at det ikke er de vel 1000 kronene de mistet som gjør hendelsen uhyggelig.

- Det er fælt å tenke på at de gjorde dette mens vi lå og sov, sier han.

Rasteplassene langs vestkysten av Sverige har blitt utrygt område for reisende. I fjor måtte et trettitalls turister returnere tomhendte fra Sverige etter å ha blitt rundstjålet. Svensk politi mener at det er en bande som står bak.

Familien Mathisen fra Ås hadde tenkt seg på campingferie i Sverige denne sommeren. Nå tør de ikke å overnatte ute i det fri, av frykt for å bli ranet.

Frykt langs E6

- Vi leste om campingranet i avisa og ble veldig urolige. Så vi bestemte oss for å bo hos noen kjente istedenfor, sier Finn Erik Mathisen til Dagbladet.

Nå er familien reist over til Danmark, og de bor privat.

- Vi tar ingen sjanser, sier Mathisen.

Angrepene startet i 1996, og toppet seg i fjor i området rundt Göteborg og nedover mot Skåne. Hittil i år har det vært fem tilfeller, men politiet frykter at det skal bli flere.

Landeveisrøverne velger biler, bobiler og telt som står relativt enslig til på rasteplassene. Videre er det stort sett utenlandske turister som blir plyndret. I noen tilfeller har de også brukt gass for å bedøve offeret.

- De velger nesten utelukkende utenlandske turister fordi de ofte har hele reisekassa med seg, sier Bengtsson.

TØR IKKE CAMPE: Finn Erik og Karianne Mathisen som er på ferie i Sverige sammen med datteren Therese (2), blir informert av politiet i Mölndal utenfor Göteborg, om hvilke forholdsregler man bør ta.