- Rundstjålet av politiet

Nordmennene som er siktet for mafiavirksomhet i Brasil er rundstålet av det lokale politiet, og risikerer lange fengselsstraffer.

FALSKE ANKLAGER: - Det er håpløst å forholde seg til falske påstander. Og det er om mulig verre å forsvare seg mot falske påstander, sier Trygve Kristiansen, en av de norske forretningsmennene som er anklaget i Brasil. Foto: Gunnar Hultgreen
FALSKE ANKLAGER: - Det er håpløst å forholde seg til falske påstander. Og det er om mulig verre å forsvare seg mot falske påstander, sier Trygve Kristiansen, en av de norske forretningsmennene som er anklaget i Brasil. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Vi kommer aldri til å gi oss. Om nødvendig vil vi bringe saken inn for domstolen i Strasbourg, sier Trygve Kristiansen.  — Vi er i en håpløs situasjon, sier Trygve Kristiansen, en av de norske forretningsmennene som er siktet for hvitvasking og organisert kriminalitet i Brasil.

I går ble det kjent at advokat John Christian Elden har anmeldt Økokrim og Oslo-politiet til Spesialenheten for politisaker. Samtidig fastslår Elden at det konstitusjonelle ansvaret ligger hos justisminister Knut Storberget.

Årsaken er norsk politis håndtering av Brasil-saken — hvor flere enn ti norske forretningsfolk er siktet for hvitvasking av penger, organisert kriminalitet og mafiavirksomhet.

Verdier for over 300 millioner norske kroner er beslaglagt av politiet i Brasil. Det føderale politiet i Brasil har siktet nordmennene for forhold som angivelig skal ha skjedd i Norge.

Ikke i Norge

Politiadvokat Geir Kavlie i Økokrim har tidligere i år uttalt til både Dagbladet og NRK at ingen av de norske forretningsmennene som er siktet i Brasil er mistenkt eller siktet for hvitvasking av penger i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer