STRENGERE VED STORSKOG:  - En rekke personer er behandlet i henhold til instruksen fra Justis- og beredskapsdepartementet, og sendt tilbake til Russland lørdag, melder PU.  AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
STRENGERE VED STORSKOG: - En rekke personer er behandlet i henhold til instruksen fra Justis- og beredskapsdepartementet, og sendt tilbake til Russland lørdag, melder PU. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Rundt 100 asylsøkere bortvist etter asylinnstramming

Flere har blitt returnert til Russland lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 100 asylsøkere er bortvist som følge av asylsinnstrammingen i november, opplyser Politiets utlendingsenhet (PU) til NTB.

- En rekke personer er behandlet i henhold til instruksen fra Justis- og beredskapsdepartementet, og sendt tilbake til Russland lørdag. Flere av disse er akseptert av russiske myndigheter, og noen er ikke akseptert, sier seksjonssjef Håvard Bekk i avdeling for registrering og identitetsfastsettelse i PU.

Utover de returnerte lørdag, er rundt 100 personer bortvist ved den norsk-russiske grensa ved Storskog hittil i november.

Antallet kommer i kjølvannet av justisminister Anders Anundsens (Frp) instrukser om at asylsøkere som ankommer Norge, etter å ha hatt opphold i Russland, får avslag uten realitetsbehandling. Bakgrunnen er at Norge anser Russland for å være et trygt land.

Ifølge PU er de som har blitt returnert i hovedsak personer som har trukket sin asylsøknad, og personer som ikke har søkt asyl etter å ha fått en realitetsorientering på grensen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram