Rundt 100 asylsøkere bortvist etter asylinnstramming

Flere har blitt returnert til Russland lørdag.

 STRENGERE VED STORSKOG:  - En rekke personer er behandlet i henhold til instruksen fra Justis- og beredskapsdepartementet, og sendt tilbake til Russland lørdag, melder PU.  AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
STRENGERE VED STORSKOG: - En rekke personer er behandlet i henhold til instruksen fra Justis- og beredskapsdepartementet, og sendt tilbake til Russland lørdag, melder PU. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRANDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 100 asylsøkere er bortvist som følge av asylsinnstrammingen i november, opplyser Politiets utlendingsenhet (PU) til NTB.

- En rekke personer er behandlet i henhold til instruksen fra Justis- og beredskapsdepartementet, og sendt tilbake til Russland lørdag. Flere av disse er akseptert av russiske myndigheter, og noen er ikke akseptert, sier seksjonssjef Håvard Bekk i avdeling for registrering og identitetsfastsettelse i PU.

Utover de returnerte lørdag, er rundt 100 personer bortvist ved den norsk-russiske grensa ved Storskog hittil i november.

Antallet kommer i kjølvannet av justisminister Anders Anundsens (Frp) instrukser om at asylsøkere som ankommer Norge, etter å ha hatt opphold i Russland, får avslag uten realitetsbehandling. Bakgrunnen er at Norge anser Russland for å være et trygt land.

Ifølge PU er de som har blitt returnert i hovedsak personer som har trukket sin asylsøknad, og personer som ikke har søkt asyl etter å ha fått en realitetsorientering på grensen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram