Rundt 15 ofre i saken mot overgrepssiktet gynekolog

En overgrepssiktet gynekolog fra Romerike er nå anmeldt av rundt 15 personer for alt fra seksuell krenkelse til voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gynekologen ble pågrepet i november 2016. Den gangen hadde han fem anmeldelser mot seg. Politiet gikk da ut i mediene og oppfordret eventuelle andre ofre til å melde seg.

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Andreas Christiansen, bekrefter overfor Romerikes Blad at antallet nå har økt betraktelig.

– Anmeldelsene går på flere forhold i hele sedelighetskapittelet. Alt fra seksuelt krenkende atferd til voldtekt, sier han.

Politiet har tidligere bekreftet at de ser overgrepene i sammenheng med mannens stilling, og at legekontoret der mannen drev privat praksis, ble behandlet som et åsted.

Christiansen ønsker ikke si noe om de ytterligere anmeldelsene knyttes til forhold som har funnet sted i ettertid av pågripelsen, men bekrefter at etterforskningen nå er inne i den avsluttende fasen.

– Vi vil kunne sende saken til påtalevurdering i løpet av mars, sier han.

Gynekologen har lenge ikke villet forklare seg i saken, men hans forsvarer Harald Stabell sier til avisen at han benekter forholdene han er anklaget for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer