Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundt 20 arrestert for korrupsjon i Tyrkia

Blant annet sønnene til tre regjeringsmedlemmer.

ARRESTERT: Her tar politiet hånd om Baris Guler (med solbriller, i midten av bildet), sønnen til Tyrkias innenriksminister Muammer Guler. Han er en av 20 arrestert i en stor korrupsjonssak. Foto: Reuters / Zaman / NTB scanpix
ARRESTERT: Her tar politiet hånd om Baris Guler (med solbriller, i midten av bildet), sønnen til Tyrkias innenriksminister Muammer Guler. Han er en av 20 arrestert i en stor korrupsjonssak. Foto: Reuters / Zaman / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Tyrkia har pågrepet rundt 20 personer for korrupsjon knyttet til fordeling av offentlige oppdrag. Blant de arresterte er sønnene til tre regjeringsmedlemmer, melder tyrkiske medier.

Generaldirektøren i den statseide storbanken Halkbank er også arrestert.

Pågripelsene ble gjort under aksjoner mot flere hus i storbyene Ankara og Istanbul tirsdag, het det i en melding fra det uavhengige nyhetsbyrået Dogan.

Det regjerende Rettferdighets- og utviklingspartiet AKP, som regnes som en støttespiller for næringslivet i Tyrkia, har lovet å rydde opp i korrupsjonen i Tyrkia.

Korrupsjonen er et stort problem og brukes som ett av argumentene mot tyrkisk medlemskap i EU.

(NTB)