Rundt 20 FN-observatører er tatt til fange av syriske opprørere

Opplyser FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 20 FN-observatører ved Golanhøydene er tatt til fange av syriske opprørere, opplyser FN.

Eduardo del Buey, talsmann for generalsekretæren i FN, sa på en pressekonferanse i dag at rundt 30 bevæpnede personer gikk til angrep og tok rundt 20 FN-observatører til fange.

Han sier at de ikke vil fortelle hvilke nasjonaliteter observatørene har.

- Det er ikke nordmenn blant dem, det har vi fått opplyst fra FNs hovedkvarter i New York, sier Svein Michelsen, pressevakt i UD til Dagbladet.
Nyheten ble onsdag offentliggjort i en video på YouTube.

En mann presenterer seg som medlem av en brigade kalt Yarmouks martyrer, han sier at kolonnen med FN-observatører ikke vil bli frigitt før styrker som støtter president Bashar al-Assad, har forlatt landsbyen Jamla.

Mannen på videoen står foran to hvite pansrede kjøretøy og en lastebil merket med FN-symbolet. Minst tre personer på videoen har på seg FNs lyseblå hjelmer.

- Uten en tilbaketrekking innen 24 timer, vil vi behandle dem som fanger, sier mannen.

Han anklager observatørene for å samarbeide med Assads styrker i et forsøk på å drive opprørerne ut av landsbyen, skriver NTB.

Eduardo del Buey sier at han ikke har noe informasjon om at FN har forhandlet med en gruppe som kaller seg Yarmouks martyrer, og at han ikke kan bekrefte at det er denne gruppen som har tatt observatørene til fange.