VENTER: Her sitter meksikanerne i kø på Madrid-Barajas flyplass i den spanske hovedstaden i Madrid. De venter på å få plass på et av flyene som vender hjem til Mexico, men billettene de har kan bare brukes når et fly har ledige seter. Foto: EPA / NTB Scanpix 
VENTER: Her sitter meksikanerne i kø på Madrid-Barajas flyplass i den spanske hovedstaden i Madrid. De venter på å få plass på et av flyene som vender hjem til Mexico, men billettene de har kan bare brukes når et fly har ledige seter. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Rundt 200 meksikanere i billigbillett-fella: Har ventet i to uker på plass på et ledig fly

Billettene de har kan bare brukes når et fly har ledige seter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 200 meksikanere har sittet fast på Madrid-Barajas flyplassen i Spanias hovedstad Madrid i mange dager - flere av dem i drøyt to uker.

Grunnen: De har kjøpt billigbilletter som kun kan brukes når et fly har ledige seter.

Det skriver BBC.

Bare tilgjengelig for ansatte

Alle de som sitter fast i Madrid, har kjøpt billigbilletter fra det meksikanske flyselskapet Aeromexico.

Billettene er ikke tilgjengelig for allmennheten, men er forbeholdt flyselskapets ansatte og deres slektninger. De er veldig billige, men kan altså kun brukes når en flygning har ledige flyseter.

Og de er det ikke mange av nå.

I Spania som i Norge er sommeren høysesong for reising. Og det skal flyselskapet Aeromexico ha gjort de reisende klar over, ifølge BBC, men det hjelper lite for de 183 meksikanerne som sitter fast på Madrid-Barajas flyplass.

Derfor har de strandede reisende nærmest bønnfalt Aeromexico om å sende et fly som kan frakte dem alle hjem. Det har flyselskapet nektet å gjøre.

Vil hjelpe de strandede

Flyplasser er som kjent ikke de billigste stedene å oppholde seg lenge, ei heller særlig komfortable. Og etter å ha tilbragt mange dager på flyplassen, sliter nå de fleste ferierende meksikanerne med dårlig råd.

Derfor har en Facebook-gruppe kalt «Mexicanas en Madrid» bedt beboere i Madrid om å hjelpe meksikanerne som sitter fast på flyplassen, og i et innlegg oppfordrer de nettopp til det.

Det har flere gjort, ifølge den spanske storavisa El Pais. Blant dem som ville hjelpe meksikanerne, var spanske Rafael (67) som tilbød flere familier å overnatte hos ham.

- Jeg har et veldig stort hus og føler veldig med disse menneskene. Sammen med min kone bestemte vi oss for å komme hit og hjelpe en familie som trengte det, sier Rafael til El Pais.

Avisa skriver videre at det meksikanske konsulatet i Madrid i dag var i forhandlinger med Aeromexico om hjemtransport til turistene som sitter fast i Madrid.