Demonstrasjoner i California

Rundt 200 pågrepet i Trump-protest i Los Angeles

Rundt 3.000 mennesker deltok i gateprotesten i sentrum av storbyen fredag kveld.

GATEPROTEST MOT TRUMP: Flere ble pågrepet fordi de ikke etterkom politiets anmodning. I tillegg ble tre ungdommer pågrepet for å kaste en flaske mot en politibetjent. Foto: Reuters
GATEPROTEST MOT TRUMP: Flere ble pågrepet fordi de ikke etterkom politiets anmodning. I tillegg ble tre ungdommer pågrepet for å kaste en flaske mot en politibetjent. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 200 mennesker er pågrepet i Los Angeles etter i hovedsak fredelige demonstrasjoner mot Donald Trump i California.

Politiet opplyser at rundt 3.000 mennesker deltok i gateprotesten i sentrum av storbyen fredag kveld. De marsjerte i flere timer før de endte opp ved rådhuset i Los Angeles. Noen av demonstrantene bar på amerikanske flagg eller skilt med budskapet «ikke min president».

Politiet begynte å bryte opp protesten rundt klokka 2 natt til lørdag. Flere ble pågrepet fordi de ikke etterkom politiets anmodning. I tillegg ble tre ungdommer pågrepet for å kaste en flaske mot en politibetjent.

Flere tusen flere demonstranter er ventet å markere sin motstand mot USAs nyvalgte president i gatene i L.A., San Francisco, Las Vegas og i utlandet i løpet av helgen.

I Berlin deltok rundt 700 Trump-kritikere i en fredelig demonstrasjon utenfor USAs ambassade på Pariser Platz.

(NTB)